VIDEO "Papirusul" digital Readius va fi lansat in toamna
Considerat un "papirus" al epocii moderne, aparatul destinat citirii de carti, e-mailuri, ziare sau reviste este de marimea unui telefon mobil, dar atunci cand il deschizi, se desfasoara un ecran cu diagonala de 5 inch, asemanator cu un display LCD.
Ecranul poate afisa 16 nuante de gri si poate afisa 22 de linii de text, in functie de font. Aparatul a fost creat special pentru cei care vor sa profite de toate momentele de pauza din timpul zilei, in taxi, in metrou sau la coada la supermarket, sa citeasca ziarul, sa-si verifice e-mailul sau sa treaca prin 2-3 pasaje din cartea lor preferata.
Paginile se schimba intre ele in aproximativ jumatate de secunda, iar vizibilitatea scrisului se mentine intr-o varietate de conditii de lumina, iar bateria te poate tine si 30 de ore de citit.
Ecranele sunt subtiri, usoare si foarte rezistente. “Am lovit cateva ecrane cu ciocanul de mai multe ori si tot functioneaza. Sa vad ca poate cineva sa faca acelasi lucru cu un Blackberry”, a declarat Shawn O’Rourke, director tehnic la Flexible Display Center din cadrul Universitatii de Stat din Arizona.
“Display-urile flexibile nu sunt un lucru nou pe piata, dar cele anterioare au fost aplicatii cu o rezolutie mai slaba. Rezolutia la Readius este una foarte buna, iar imaginile au o calitate superioara, ceea ce consumatorii asteapta”, a precizat Paul Zemenza, vice-presedinte al departameantului de research de la iSuppli.

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
INTERVIU cu ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu: Prin trecut și „milionul de mesageri români din Germania, ne leagă de această țară și germani un extraordinar patrimoniu comun”
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
"lines of text" (engl.) = "rânduri de text" (rom.). "Linii de text" nu exista în limba româna; ar putea fi "pentru text", sa zicem, liniile unui caiet dictando :))
De asemenea, Philips detine un alt spin-off, iRex Technologies, care produce iLiad, tot un book reader, dar fara facilitati gsm.