Google a introdus un nou serviciu online pentru utilizatorii sai: un chat-room 3D. Programul numit Lively a fost lansat marti si permite utilizatorilor sa-si aleaga un avatar (un personaj asemanator cu cele din desenele animate) si sa dialogheze prin text intr-un chat-room virtual, informeaza International Herald Tribune.

Google a lansat noul program printr-un post pe blogul oficial al companiei si a lansat si site-ul www.lively.com. Noul program face parte din Google Labs, o parte a companiei care se ocupa cu proiecte experimentale.

Userii pot alege dintr-o gama variata de avatare si isi pot crea propriile lor camere de chat, care pot fi postate pe blogul personal la fel de usor ca un clip de pe YouTube.

Lively, impreuna cu alte proiecte similare, poate schimba modul in care utilizatorii interactioneaza pe internet, avand in vedere ca chat-room-urile conventionale sunt "bidimensionale", adica au doar text si, uneori, audio si video. Lively propune o conversatie tridimensionala, mai distractiva si mai interactiva.

Un chat room din Lively poate gazdui pana la 20 de persoane si poate fi decorat dupa cum doreste gazda, punand clipuri video de pe YouTube sau poze din Picasa sau Google Photo service precum tablouri pe pereti.

Lively vine ca un concurent pentru alte programe asemanatoare. Second Life, lumea virtuala a celor de la Linden Labs din San Francisco, a ajuns celebra pentru ca propune un mediu virtual in care sute de mii de utilizatori interactioneaza in acelasi timp, dar, spre deosebire de Lively, accesul nu se poate face doar prin browser, ci prin anumite programe instalate separat.