Constienti ca o fuziune intre Microsoft si Yahoo! nu ar fi in favoarea lor, cei de la Google sustin independenta Yahoo si considera ca o intelegere intre cele doua companii ar afecta concurenta pe internet, scrie Reuters.

"Lumii i-ar fi mai bine cu un Yahoo! independent", a declarat Eric Schmidt, CEO al Google. Este "mai multa concurenta in domeniul cautarii pe internet, insa si in piete ale publicitatii unde Yahoo este lider", a adaugat el.

"Cand am vazut oferta Microsoft pentru Yahoo am stiut imediat ca e anticoncurentiala (...) E usor de inteles, uitati-va la istoria Microsoft", a mai spus el.

Yahoo! a semnat cu Google o intelegere in sectorul publicitatii, iar afacerea este analizata de autoritatile americane din domeniul concurentei. Schmidt a spus ca saptamana viitoare va participa la audierile unde se va decide daca intelegerea e conforma legilor concurentei.

Seful Google critica "avansurile" pe care Microsoft le face Yahoo! "In istoria sa, Microsoft a avut destule afaceri care au inceput bine, dar nu s-au sfarsit asa de bine, daca e sa ne uitam la rezultatul final".

Grupul Microsoft a anunta pe 8 iulie ca este dispus sa reia negocierile pentru preluarea partiala sau integrala a Yahoo!, dar numai in cazul in care conducerea companiei de servicii de Internet va fi schimbata, la adunarea generala a actionarilor programata pentru 1