Sony a lansat noua gama de laptop-uri Sony Vaio, bazata pe noile microprocesoare de la Intel, Centrino 2: VAIO FW (16.4-inch ), VAIO SR (13.3-inch), VAIO Z (13.1-inch ) si VAIO BZ (15.4-inch), scrie PC World. Capul de afis e Sony Vaio Z, cel mai mic dintre laptopuri, dotat cu placa grafica NVidia 9300M, Blue-Ray Disk, conector HDMI, scaner de amprente, protectie impotriva socurilor si, optional, un SSD (Solide State Disk) de 128 Gb.

Vaio Z cantareste 1,4 Kg si carcasa acestuia e din fibra da carbon. Vaio Z va intra pe piata in Statele Unite din august si preturile vor incepe de la 1.800 de dolari. Modelul cu SSD va incepe de la 2.300 de dolari.

Vaio SR, un model putin mai mare, cu diagonala ecranului de 13,3 inch, cantareste 1,8 Kg, iar carcasa acestuia este disponibila in 5 culori, dintre care 2 nuante de roz. Laptopul vine echipat cu software-ul Sony Vaio Media care permite continutului din calculator sa fie transferat altor aparate prin DLNA (Digital Living Network Alliance), informeaza PC World. Vaio SR va fi disponibil de luna aceasta si preturile vor incepe de la 1.400 de dolari.

Cel mai mare model, Vaio FW, cu ecran de 16,4 inch, cantareste 2,7 Kg si combina Blue Ray Disc cu un ecran care poate reda in High-Definition. Exista si un port HDMI pentru cei care vor sa urmareasca continutul media pe un HD Tv. Pretul va incepe de la 1.000 de dolari si va ajunge la 1.750 de dolari pentru modelul de top.

Pentru omul de afaceri, Sony a lansat Sony Vaio BZ. Cu ecran de 15,4 inch si greutate sub 2,5 Kg. Vaio BZ inglobeaza protectie impotriva socurilor, o tastatura rezistenta la lichide si o carcasa din aliaj de magneziu. De asemenea, e singurul Vaio care va incorpora Software-ul vPro Management de la Intel. Vaio BZ va fi disponibil de luna asta, incepand de la 1.000 de dolari, informeaza CNet.