Profitul Yahoo a scazut cu 19% in al doilea trimestru, pana la 131 milioane dolari, in timp ce veniturile au urcat cu 8%, pana la 1,35 miliarde dolari, valoare putin sub estimarile analistilor citati de Reuters. Compania a decis sa nu-si schimbe prognozele financiare, in ciuda crizei economice din SUA si a tulburarilor cauzate de discutiile cu Microsoft.

Dupa prezentarea raportului financiar, actiunile companiei au urcat cu 2,7%. "Actionarii s-au pregatit pentru ce-i mai rau (...) rezultatele sunt slabe, insa deloc surpinzatoare", crede analistul Jeffrey Lindsay de la Sanford Bernstein.

Directorul financiar al Yahoo, Blake Jorgensen, a spus ca nu modifica prognozele financiare, chiar daca dificultatile economice din SUA pun presiune pe publicitatea online. "Suntem destul de multumiti de rezultate, mai ales daca tinem cont de situatia economica si de perturbarile create de discutiile cu Microsoft", spune el.

Venitul net al companiei a crescut cu 8%, la 1,35 miliarde dolari. Analistii de pe Wall Street estimau, in medie, venituri nete de 1,37 miliarde dolari, conform Reuters.

Yahoo estimeaza venituri cuprinse intre 1,78 miliarde si 1,98 miliarde dolari pentru trimestrul in curs si de 7,35 miliarde - 7,85 miliarde dolari pentru intregul an.