Un site de social networking (retea de socializare), Bebo.com, al carui nume este un acronim de la “blog early blog often”, ofera posibilitatea utilizatorilor sai sa trimita mesaje personale, poze sau clipuri catre cea mai apropiata planeta de sistemul nostru solar care ar putea sustine viata, anunta SkyNews.

Bebo, este un site de social networking lansat in ianuarie 2005, care permite utilizatorilor să posteze fişiere de muzică şi de video sau sa-si faca un blog. Site-ul, ajuns la 40 milioane de utilizatori, va mentine serviciul pana pe 30 septembrie, dupa care cele mai votate 500 de mesaje vor fi transmise pe 9 octombrie de Agentia Spatiala Ucraineana prin gigantul telescop-radar RT-70.

Mesajul va fi trimis catre planeta Gliese 581c, aflata la 20,5 ani lumina distanta, si va ajunge la destinatie in anul 2029. Mesajul, care va calatori cu viteza luminii, va trece de luna dupa 1,7 secunde si va parasi sistemul nostru solar in sapte ore, anunta SkyNews.

Mesajul va fi format din text, poze si clipuri, iar la compunerea sa vor fi invitate sa participe si diferite celebritati. Nu este prima data cand un astfel de mesaj este trimis de pe Terra, dar este prima ocazie cand utilizatorii pot trimite un astfel de mesaj gratuit.

Bebo, al treilea site de social networking ca marime dupa MySpace si Facebook, a fost cumparat la inceputul anului 2008 de catre AOL pentru suma de 850 de milioane de dolari.

A Message From Earth Introduction from Oli Madgett on Vimeo.