Automatele de la care poti cumpara sucuri si dulciuri sunt clar invechite, americanii merg hotarati ceva mai departe, iar compania Best Buy a inceput sa puna in aeroporturile din SUA automate de la care poti cumpara cu cardul telefoane mobile, MP3 playere, accesorii pentru ele dar si pentru computere, scrie Associated Press. Automatele cu electronice nu sunt o noutate in SUA, insa initiativa Best Buy arata ca segmentul promite si intereseaza marile companii.

Best Buy, cel mai mare retailer american de electronice, se aliaza cu ZoomSystems, producator de automate din San Francisco, pentru programul Best Buy Express, prin care vor fi instalate mici automate in opt aeroporturi din SUA, luna aceasta. La aceste automate se pot cumpara cu cartile de credit accesorii pentru computere si telefoane mobile, dar vor putea fi gasite si camere digitale, dispozitive de stocare, casti, adaptoare, incarcatoare si altele.

Automatele vor fi instalate in aeroporturile din Atlanta, Boston, Dallas, Houston, Las Vegas, Los Angeles, Minneapolis si San Francisco.

ZoomSystems a instalat in 2005 primele automate care vindeau playere iPod.

Best Buy are cam 150.000 de angajati pe plan mondial si a avut venituri de circa 40 miliarde de dolari in anul financiar 2007-2008.