Asseco, cel mai mare grup de IT din Polonia, este interesat sa cumpere Siveco si a purtat deja negocieri preliminare in acest sens, scrie Warsaw Business Journal, citand Puls Biznesu. Reprezentantii companiei romanesti, contactati de Hotnews.ro, nu au infirmat, dar nici nu au confirmat informatiile, rezervandu-si dreptul de a nu comenta declaratiile pe care alte organizatii le fac la adresa Siveco.

"Suntem interesati de aceasta firma. Negocieri preliminarii legate de acest subiect sunt in plina desfasurare. Siveco este o companie buna, astfel incat o posibila tranzactie ar intari pozitia detinuta in regiune, iar Asseco Southern Europe este deja o firma puternica, pregatita sa intre pe bursa", a declarat Adam Goral, presedintele Asseco Polonia, citat de Warsaw Business Journal. Publicatia noteaza ca Siveco participa la licitatii mari de IT din Romania.

Un analist citat de polonezi spune ca achizitia ar fi costisitoare pentru Asseco, insa, adauga el, merita sa intri in noile tari membre ale UE, fiindca acestea trebuie sa investeasca in tehnologie.

"Managementul Siveco Romania intelege interesul jurnalistilor pentru posbile schimbari in actionariatul companiei dar, pentru moment, nu exista nicio discutie avansata pentru concretizarea unor astfel de demersuri", se mentioneaza in raspunsul Siveco la intrebarile Hotnews.ro.

Asseco Poland SA este un integrator de solutii IT pentru banci, asigurari, administratie publica, telecomunicatii si industrie. Compania are 5.000 de angajati si colaboreaza cu firme precum Hewlett Packard, Microsoft, IBM, Oracle si Fujitsu-Siemens.

Grupul a avut anul trecut vanzari de 1,28 miliarde zloti polonezi (390 milioane euro). Asseco e deja prezenta in Romania dupa ce a achizitionat in primul semestru din 2007, prin intermediul filialei din Romania, cate 70% din actiunile companiilor romanesti Fiba Software si Net Consulting, prin tranzactii cu o valoare cumulata de peste 13,5 milioane de euro.

Siveco Romania a incheiat anul 2007 cu afaceri de 70 milioane dolari, iar pentru acest an estimeaza 84 de milioane. Compania are in prezent circa 750 de angajati.