Presa face tam-tam dupa ce Steve Jobs a recunoscut ca Apple poate sterge de la distanta aplicatii instalate pe iPhone
Jobs a explicat ca terminalul are un mecanism care ii permite telefonului sa contacteze site-ul Apple si astfel pot fi sterse automat programe pe care compania le considera periculoase. Steve Jobs a subliniat ca "butonul" a fost instalat ca precautie, nu pentru a fi folosit des. El spune ca spera sa nu fie niciodata nevoie de el, insa a adaugat ca ar fi fost o dovada de iresponsabilitate ca o astfel de varianta sa nu existe. Seful Apple spune ca aplicatia e buna mai ales daca din greseala, prin magazinul App Store e vanduta o aplicatie daunatoare, care altfel nu ar putea fi stearsa decat de utilizator.
Totul a iesit la iveala dupa ce acum putin timp un hacker a gasit in sistemul de operare al telefonului o linie de cod care permite Apple sa stearga de la distanta de pe terminale aplicatii cu care nu este de acord. Cei care vor sa-si cumpere in mod legal softuri pentru iPhone pot sa o faca de pe magazinul online App Store, unde tot ce se vinde trebuie sa fie aprobat in prealabil de Apple.
Multe publicatii au criticat faptul ca Apple a scos in ultimele zile multe aplicatii din magazinul online, fara a da explicatii. Printre programele eliminate se afla unul care costa doar 1.000 de dolari si afisa pe ecran o bijuterie lucitoare si textul "I am rich" (Sunt bogat)
Jonathan Zdziarski, cel care a descoperit acest "buton", a dat pe blogul sau si o solutie simpla de a-l dezactiva si a spus ca s-a simtit deranjat de faptul ca Apple poate sa controleze continutul telefonului sau.

Irina Alexe, o fostă polițistă, pensionată la 42 de ani, a fost numită, până la urmă, secretar de stat în Ministerul de Interne
Moștenirea Gabrielei Firea pentru Nicușor Dan: Primăria Capitalei mai are de plătit circa 165 de milioane de lei pentru autobuzele Otokar cumpărate în 2018
Câți români și-au suspendat ratele și ce soluții s-au găsit pentru cei care gâfâiau la plata ratelor înainte de pandemie Vezi ce spun reprezentanții principalelor bănci
Evaluare Națională 2021. Ce s-a eliminat din materia de examen la limba română și care sunt provocările primului examen fără celebrele „comentarii literare”
FOTOGALERIE O frumoasă casă de lângă biserica Sfântul Iosif din București a fost pusă la pământ / Autorizația a fost dată în 2019 de Primăria Capitalei
Imi place enorm iPhone-ul pe care il am, dar recunosc ca cea mai slaba parte a lui este softul original. Noroc cu Jailbreak, Cydia, Installer si aptitude.
Apple vinde telefoane cu 600 $ apoi dupa 3-4 saptamini zice : "Prostilor v-ati grabit. Ieftinim cu 100 $" apoi cu 200 4 apoi lanseaza 3G. Iar o palma data clientilor din ultimul an. Acum isi aroga dreptul sa contoleze ceva ce nu este a lor.
Microsoft obliga sa treci la Vista. Asta desi tu esti multumit si obisnuit cu Xp. Imprimanta ta merge pe Xp. Pe Vista NU. Asta tot pe bani mei si pe muzica mea.
Astept momentul sa imi spuna Orange cind sa merg la buda.
Tot inainte !
Ca un profesionist insa, dispozitivele ultra noi ma farmeca dar ma si inspaimanta si asta pentru ca sunt insuficient testate, documentate sau au probleme fundamentale de integrare cu alte produse / componente existente. Nu va imaginati ca ISS (Statia Spatiala Internationala) este dotata cu ultimele procesoare quad-core si cu ultimele ecrane OLED. Acolo se lucreaza cu 486-uri.
Abia am asteptat sa imi iau un iPhone, din clipa in care l-am vazut la WWDC 2007 mi-a placut ideea. Insa stiam ca mai devreme de un an nu il voi lua. Pret exorbitant (al meu e luat la mana a doua), trebuia sa stiu de ce e capabil dupa deblocare, ce imi aduce nou si ce pierd fata de HTC3600 pe care il aveam.
Asadar: nu iti dicteaza nimeni cand sa achizitionezi un produs, toate firmele insa incearca sa iti bage tehnologia pe nas cat mai scump cu putinta. Trebuie sa rezisti tentatiei si sa masori bine inainte de a te decide.
Serios vorbind, cred ca noi clientii ar trebui sa le platim mult mai putin oe programele pentru care ni se da doar folosinta. Mai ales ca unele dintre programele noi nu au decat 20 -25% elemente de noutate si acelea in principal doar la partea de prezentare grafica.
Asadar in afara de programele pe care le-ati scris dvs, de modificarile aduse la niste programe existente sau de softul la care ati cumparat toate drepturile, nici un alt software nu va apartine. Deci nu vad de ce ati fi atat de revoltat fata de iPhone...
http://www.iphonemobile.ro/core-location-blacklist/
"Ceea ce parea a fi un mecanism de dezactivare a aplicatiilor de pe iPhone, este doar un sistem ce limiteaza accesul aplicatiilor la localizare....
Daca vreodata o aplicatie va incerca sa foloseasca locatia utilizatorilor de iPhone in scopuri ce depasesc regulile impuse de SDK, Apple detine “butonul” (aceasta lista neagra) ce poate intrerupe accesul aplicatiei la Core Location."