Yahoo! a anuntat ca a adaugat in consiliul de conducere doua persoane nominalizate de miliardarul Carl Icahn, cu care Yahoo! s-a impacat la finalul lui iulie, scrie Reuters. Ichan voia initial sa inlocuiasca intreaga conducere a Yahoo! cu preferatii sai si sa-l dea jos pe seful Jery Yang, dar s-a inteles cu compania sa fie numit intre cei noua membri ai consiliului, la care s-au adaugat inca doua locuri ocupate de persoane numite de Icahn.

Cei doi noi membri din board-ul Yahoo! au avut functii importante: Frank Biondi a fost CEO al Viacom, iar John Chapple a fost sef la Nextel Partners.

Icahn, care propusese inlocuirea celor noua membrii ai consiliului de conducere al Yahoo! cu oameni propusi de el, la adunarea generala din 1 august, a fost de acord sa renunte la atitudinea ostila fata de sefii Yahoo!, in schimbul unui loc in consiliu, plus alte doua pentru persoane pe care le va numi el.

Intelegerea ii obliga pe sefii Yahoo! sa colaboreze cu un critic fervent care a cerut cu tarie inlocuirea sefului Yahoo!, Jerry Yang, saptamani in sir, dupa ce discutiile cu Microsoft au esuat.

Joi, compania Icahn Capital a anuntat ca la sfarsitul lui iunie detinea 55 de miloane de actiuni Yahoo!, echivalentul a 4% din total.