O echipa de cercetatori din California a realizat un nou tip de personaj creat pe calculator, un model care se vrea a fi cel mai realist creat vreodata, anunta TimesOnline. "Emily", asa cum a fost botezat personajul, a fost creat folosind un nou tip de tehnologie prin care se capteaza cele mai mici detalii ale expresiei faciale si recreate pe calculator cu o fidelitate mai mare decat se putea pana acum.

Echipa de de la Image Metrics, care a creat animatiile pentru celebrul joc Grand Theft Auto si care realizeaza personaje generate pe calculator pentru filmele de la Hollywood, a pornit de la o angajata filmata in timp ce vorbea. Apoi, cercetatorii au "spart" expresia faciala in zeci de expresii mai mici carora le-au fost atribuite cate "un sistem de control".

Dupa aceasta etapa, echipa a recreat gesturile personajului, miscare cu miscare, insumandu-le intr-un model virtual. Scopul a fost acela de a depasi dificultatile intampinate in realizarea unei animatii realistice a fetei umane. Exemple de probleme intampinate in prezent de creatorii de personaje virtuale si care sunt depasite de noua tehnologie: pielea prea lucitoare, miscarile ochilor sau gesturile.

"Cei care au vazut animatia au fost aproape convinsi ca ochii sunt reali. Oamenii au o anume asimetrie naturala in miscari si gesturi - de exemplu, miscarile muschilor de pe o parte si de alta a fetei. Aceste "imperfectiuni" nu sunt foarte sesizabile, dar confera realitate personajului", a declarat Mike Starkenburg, liderul echipei de la Image Metrics.

Mai multe detalii aflam chiar de la Emily: