Grupul japonez Sony va lansa, in noiembrie, cel mai subtire televizor cu ecran cu cristale lichide (LCD) din lume, extinzandu-si gama de produse inainte de sezonul de cumparaturi de la finele anului, scrie Reuters. Noul model cu ecran cu diagonala de 40 de inchi are o grosime de 9,9 mm, iar Sony anticipeaza ca pretul de vanzare in Japonia va fi de circa 3.056 de euro.

De asemenea, grupul va produce primul televizor LCD din lume care va arata 240 de cadre pe secunda, comparativ cu 120 de cadre pe secunda cat prezinta modelele actuale ale companiei japoneze.

Sony, al doilea mare producator de televizoare cu LCD, dupa Samsung Eectronics, anticipeaza ca un model de 46 de inchi (116,84 cm) cu 240 de cadre pe secunda va fi vandut pentru aproximativ 2.495 de euro.

Ambele modele vor fi lansate in Japonia la 10 noiembrie 2008, iar la scurt timp si pe pietele internationale.

Sony a aratat ca incetinirea economiei a avut un impact foarte redus asupra vanzarilor de televizoare cu LCD si ca grupul este pe punctul de a-si indeplini tinta de a vinde 17 milioane de televizoare cu LCD in anul fiscal care se va incheia in martie 2009.

Sursa: Mediafax