Cititorii au testat Internet Explorer 8 si au postat cateva concluzii. Unii prefera Firefox, altii transforma "defectele" IE8 in calitati. Vezi principalele posturi si spune-ti parerea.

  • Unii prefera Firefox

[syryus]: Sunt utilizator de Firefox. Desi e mai sigur decat IE [Internet Explorer], Firefox are o mare problema... de care vad ca nu scapa: consumul de memorie care, in anumite situatii, este absolut criminal. In aceasta privinta IE e mai bun. Si vad ca aceasta versiune inca beta este si mai buna in aceasta privinta. Totusi, inca raman la Firefox 3.

  • IE8: defecte in opinia unora

[mirko] enumera ceea ce el considera a fi defectele IE8:

- a durat o veşnicie şi 2 restartări instalarea pentru XP;

- se încăpăţânează ribbonul cu "Internet Explorer is currently running with add-ons disabled. Click here to manage, disable or remove your add-ons"; orice combinaţii par a fi fără efect; nu mai rulează nimic în flash prin pagini, nexam clipuri, nexam YouTube, nexam permisiune de instalare Adobe's Flash Player, "NO NOTHING";

- singura noutate de până acum, o bâzdâganie albăstruie enervantă care se iveşte cum dai un click pe câte ceva şi se oferă să caute pe net chestii similare;

- a dispărut bara pentru semne de carte (Favorites) de parcă suntem din nou în 1995;

- au reintrodus în submeniul click dreapta "Open in new tab" care dispăruse din Beta1.

  • IE8:  nu sunt defecte - spun altii

[Gigi Marga @Mirko]

- instalarea dureaza o "vesnicie" numai daca alegi sa faca scan de malware, altfel instalarea dureaza maximum 2-3 minute si o singura restartare sub XP!

- eu n-am nici un ribbon "incapatanat", problema este exclusiv a ta: ai facut disable la add-on-uri si acum te miri ca nu-ti merge flash, youtube si altele; probabil la fel ti-ai taiat permisiunile de instalare si acum te plangi... (la mine merg toate din prima);

- referitor la "bazdagania albastruie" poti sa mergi la Manage Search Providers si sa disable optiunile de "Search Suggestions" pentru providerul tau de search;

- bara de "semne de carte" este acolo, trebuie numai sa faci right click (sus pe bara de meniu) si sa selectezi "Favorites bar"...

s.a.m.d.

[Concluzia lui Gigi Marga]: Microsoft s-a chinuit sa imbunatateasca IE in versiunea beta insa majoritatea userilor novici nu stiu sa-l configureze si sa-l foloseasca pentru a beneficia de imbunatatirile aduse. IE5 era suficient pentru majoritatea userilor.

Cel mai bine este sa se astepte versiunea finala care speram ca se va configura din start in asa fel incat "profesionistii" care scriu review-uri sa nu aiba atatea probleme;

  • Opinii mirko [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Marga

Mulţam de "heads up".

Ca "profesionist novice" care foloseşte IE-ul încă din scutecele versiunii a patra, nu pot spune decât că 80% din "bunătăţile" oferite începând cu v.6 sunt complet inutile. Pentru mine, desigur, şi numai atunci când nu sunt copiate de la MFF.

Review-ul meu era strict la prima vedere. După ce mi-am băgat nasul în configurări, l-am făcut cât de cât să fie utilizabil - dar tot nu îl găsesc rentabil. A... şi mi-a dispărut, din nou, "Open in new tab" din submeniu. Habar n-am cum, să-l readuc în listă, dar nici nu mai contează. Folosesc deja Mozilla, Netscape Navigator, Safari şi Flock.

  • Alte opinii: IE devansat de Forefox, dar pentru adeptii IE, 7 e bun

Utilizator de Geamuri XP[anonim]:

MSIE8 [Microsoft Internet Explorer 8] este devansat de MFF3 [Mozilla Firefox 3]. La fel s-a intamplat si cu MSIE7 si MFF2. Microsoft nu mai era organizatia agila care era odata: a devenit un gigant lent si cu reactii intarziate. Sau poate doar cu un departament de spionaj industrial deficitar :)

Oricum, pentru cei care au ramas pe MSIE [Microsoft Internet Explorer]: va recomand pluginul IE7 Pro. Nici n-o sa va mai treaca prin gand sa treceti la Firefox. Se integreaza perfect in IE si are download manager, password manager, ad blocker, flash blocker, crash recovery etc. Si, desigur, e gratuit.

  • Alte opinii: IE8 beta2 - atu pentru confidentialitate

nibiru[anonim]:

explorer beta 2 se declara un browser capabil sa protejeze confidentialitatea utilizatorilor

doar ca politica corporationista nu va fereste de confidentialitate fata de autoritati

daca vreti un sistem de operare gratuit, cu zero porturi deschise, care nu are nevoie nici macar de antivirus, puteti downloada si instala linux ubuntu.

il puteti rula chiar si de pe CD ! :)

puneti un firefox, cu no script merge ca uns. Si nu aveti nici o treaba. Pe windows vista fara sp1 internet explorer se blocheaza. Pe ubuntu totul merge ca uns, gratuit.