Ce face Google-ul din om: Britanicii au descoperit o boala cauzata de lipsa internetului
Potrivit Reuters, care citeaza un studiu efectuat de specialisti din Londra, aproape jumatate din britanici sufera de aceasta noua tulburare, oamenii devenind mult mai stresati atunci cand nu se pot conecta la internet.
"Stocarea informatiilor pe banda rulanta a insemnat pentru prima data in istorie o cultura a 'raspunsurilor instante'. O galaxie de informatii este la doar un click distanta, fapt ce a provocat o acuta dependenta de web", a declarat psihologul David Lewis, precizand ca "atunci cand esti in imposibilitatea de a te conecta online, discomgoogolation preia controlul asupra ta".
Lewis a analizat tensiunea arteriala si activitatea cerebrala la persoanele care sufera de "discomgoogolation", observand o accelerare a acestor procese.
Termenul provine de la cuvantul "discombobulate" (care inseamna 'a bulversa') si Google.
Studiul, efectut pe un esantion de 2,100 de persoane mai arata ca jumatate din populatia britanica foloseste internetul intre o ora si patru de ore pe zi, iar 19% petrec mai mult timp online decat cu familiile lor, intr-o saptamana.
De asemenea, 47% din cei intervievati cred ca internetul este mult mai important decat religia in vietile oamenilor, iar o persoana din cinci acorda mai multa atentie internetului decat partenerului de viata.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri