Compania Dell va anunta saptamana aceasta ca urmeaza sa lanseze un laptop de dimensiuni mici care va concura cu Eee PC al celor de la Asus, scrie Reuters care citeaza surse apropiate proiectului. Wall Street Journal a scris ca laptopul Dell va costa cam 400 de dolari, va avea un ecran cu diagonala de noua inchi si ar trebui sa utilizeze Windows sau Linux. Sursa citata spune ca Dell va face anuntul joi.

Minilaptop-urile nu sunt de mult timp pe piata, dar au devenit rapid populare pentru ca datorita greutatii reduse sunt usor de folosit in deplasari. Cel mai cunoscut minilaptop este Eee PC al Asus, lansat acum aproape un an.

Firma de cercetare Gartner Inc estimeaza ca segmentul laptop-urilor de mici dimensiuni va creste puternic, de la circa 5,2 milioane unitati anul acesta, la 50 de milioane de unitati vandute in 2012.

Dell planuise lansarea in iunie sau iulie, insa a amanat-o pentru a finaliza procesele de productie.

Roger Kay, analist la Endpoint Technologies, crede ca desi exista riscul ca laptop-urile mici sa fure din clientii notebook-urilor standard de peste 700 de dolari, Dell nu prea are de ales si trebuie sa intre pe acest segment care se anunta extrem de promitator.