Dell estimeaza dublarea vanzarilor pe piata din Bulgaria in acest an, dupa ce numai in prima jumatate a acestui an compania a vandut peste 8600 de laptop-uri, nivel mai mare decat vanzarile totale inregistrate la nivelul anului trecut, a declarat miercuri Mihai Guran, manager Dell pe Bulgaria si Romania, citat de publicatia Pari, potrivit Novinite. Anul trecut, Dell s-a clasat pe locul sase pe piata bulgara in functie de volumul de laptop-uri vandute, cu o cota de piata de 5%, iar Guran se asteapta la o cota de piata de 7% in acest an.

Compania Dell a lansat miercuri la Sofia noua gama a laptop-urilor de business Latitude, la o zi dupa lansarea aceleasi game pe piata din Romania. In noua gama este prezent si un model care, cu o baterie suplimentara, poate ajunge la o autonomie totala de 19 ore. Laptop-ul costa aproape 1.000 de euro, iar bateria suplimentara care se ataseaza costa cam 250 de euro.

Pe piata din Romania, Dell a vandut anul trecut circa 85.000 de PC-uri, dintre care 55.000 au fost laptop-uri. Anul acesta estimarile arata 130.000 de unitati, dintre care cam 80.000 vor fi laptop-uri. In 2007, producatorul a avut o cota de piata de circa 15% pe piata PC-urilor, in timp ce rivalul HP a avut aproximativ 17%.