501 poze, desene si mesaje text, selectate in cadrul unui concurs realizat de reteaua de socializare online Bebo.com, au fost trimise joi catre o planeta aflata la o distanta de 20 de ani lumina de Pamant, in speranta gasirii unor semne de inteligenta extraterestra, informeaza BBC. Transpuse in format binar, mesajele vor calatori 120 trilioane de mile in spatiu dupa ce vor fi transmise prin intermediul undelor radio ale gigantului telescop radar RT-70 al Agentiei Nationale Spatiale din Evpatoria, Ucraina. Receptionarea unui raspuns ar putea fi posibila abia peste 40 de ani.

Competitia - "Un mesaj de pe Pamant" - a invitat cei 12 milioane de utilizatori Bebo sa trimita mesajele pe care si-ar dori sa le primeasca extraterestrii, fiind aleasa o planeta, Gliese 581C, despre care se crede ca ar putea sustine viata.

Lansat la 6:00 GMT, mesajul "a trecut de Luna in 1,7 secunde, de Marte in patru minute si va parasi sistemul nostru solar maine la prima ora", potrivit reprezentantului Bebo, Oli Madgett.

Organizatorii spera ca mesajul sa-si atinga destinatia la inceputul anului 2029. In privinta continutului mesajelor trimise, acesta a variat de la teme politice, de mediu si de pace, pana la mesaje privind primul sarut.

Prezentarea video a acestui proiect: