Fondul de investitii Mithras Capital, care detine mai putin de 0,2% din actiunile Yahoo!, propune Microsoft sa cumpere Yahoo! pentru 22 dolari/actiune, cu 74% peste pretul actual al actiunilor companiei de internet. Ca parte a intelegerii, Microsoft ar urma sa renunte apoi la activele Yahoo! din Asia si la diviziile care nu au legatura cu cautarea pe internet, ceea ce ar aduce Microsoft reduceri de costuri de trei miliarde dolari plus beneficii din taxe in valoare de 2,8 miliarde dolari, noteaza Reuters. In final, ar rezulta ca Microsoft plateste 10,3 miliarde dolari pentru divizia de internet search a Yahoo!.

Totusi, Washington Post noteaza ca, desi Microsoft nu poate sa fie decat incantata vazand haosul din randul actionarilor Yahoo!, e foarte posibil ca nici macar sa nu raspunda propunerii micului actionar. Ziarul adauga ca Yahoo! pare din nou o companie de amatori, din moment ce actionarii incearca sa duca negocieri fara a consulta conducerea.

Mithras Capital, care detine 1,9 milioane de actiuni la Yahoo!, adica 0,14%, anuntase ca va face in scris aceasta propunere care va insemna ca Microsoft poate cumpara divizia de online search cu doua miliarde de dolari mai putin decat oferise in iulie.

Discutiile dintre Yahoo! si Microsoft s-au intrerupt in iulie, dupa ce Yahoo! a refuzat o propunere a Microsoft de a cumpara divizia de cautare pe internet. In mai, Yahoo! a respins propunerile Microsoft, pentru achizitionarea completa a companiei de internet.

Sefii Microsoft declarau ca sansele incheierii unei intelegerui cu Yahoo! sunt neglijabile, insa asta se intampla inainte ca actiunile sa scada mult, din cauza crizei economice. Astfel, actiunile Yahoo! au scazut cu 36% de la inceputul lui august, iar saptamana aceasta au atins minimul ultimilor cinci ani.

Analisti consultati de Reuters considera ca Microsoft ar trebui sa actioneze acum, facand o noua oferta, cat actiunile Yahoo! sunt in scadere, mai noteaza Reuters.

Joi, la bursa Nasdaq, actiunile Microsoft au scazut cu 3%, pana la 22 dolari, iar cele ale Yahoo au scazut cu 8%, pana la 12,65 dolari.