Apple organizeaza marti in SUA un eveniment de presa care incepe peste cateva ore si a dat nastere multor speculatii. Care sunt noutatile, se intreaba toata lumea. E posibil sa vedem cel mai ieftin laptop din istoria Apple, 800 de dolari, foarte probabil vor fi imbunatatite procesoarele si spatiul de stocare in gama MacBook, dar e putin probabil sa vedem un laptop cu touch-screen.

Multi se asteapta ca Apple sa prezinte primul laptop mai ieftin de 1.000 de dolari, mai ales ca principalii concurenti au lansat modele mai ieftine in ultimul timp. In prezent, cel mai ieftin laptop Apple costa 1.100 de dolari in SUA, in timp ce laptop-urile ultra-subtiri MacBook Air lansate anul acesta costa intre 1.800 si 2.600 de dolari, iar varianta Pro ajunge la 2.800 de dolari, in SUA.

Concurentii Apple au lansat in SUA si laptop-uri de sub 500 de dolari, astfel ca e de asteptat ca si compania lui Steve Jobs sa intre pe segmentele cu preturi mai reduse unde cererea creste. Multe voci din industrie spun ca un laptop la 900 - 1.000 de dolari ar fi de succes, mai ales ca poarta sigla Apple.

In afara de noutatile legate de preturi e de asteptat ca noile notebook-uri sa aiba procesoare mai puternice si hard-disk-uri mai mari. Se vorbeste si despre prezentarea unui nou proces de productie cunoscut sub numele de cod "Brick". El presupune construirea diferitelor produse, cum ar fi carcasa laptop-ului, dintr-o singura "foaie" de metal.

Au fost voci din domeniu care sustineau ca am putea vedea si un laptop cu touch-screen, insa desi e de asteptat ca Apple sa lanseze un notebook cu ecran senzitiv, se pare ca nu se va intampla anul acesta.

Recent au aparut pe internet poze legate de o alta posibila noutate: o sectiune importanta a partii din spate a laptop-ului se poate detasa usor, pentru ca utilizatorul sa poata scoate si inlocui hardul si bateria cand doreste.