Sefii filialei britanice a Google au fost pusi in fata unui moment jenant cand, la cererea printului Philip, au cautat pe Google Earth sediul londonez al companiei, dar nu l-au gasit, din cauza ca poza fusese facuta inainte de constructia cladirii, scrie The Times. Totul s-a intamplat la vizita pe care Elisabeta a-II-a a facut-o impreuna cu sotul sau la sediul Google UK.

Cei de la Google i-au aratat reginei Elisabeta a-II-a si sotului sau ce poate aplicatia Google Earth, modul in care se poate face zoom si pot fi vazute in detaliu cladirile si chiar masinile. Printul Philip, in varsta de 87 de ani, i-a intrebat pe cei de la companie daca stiu unde se afla sediul de la Londra pe Google Earth si a cerut sa i se arate pe ecran.

Cu cateva click-uri, cei de la Google s-au "plimbat" pe hartile virtuale de la Buckingham Palace spre Belgrave House, unde e sediul Google, dar pe harta nu era nimic.

"Poza a fost facuta pe cand aici era doar o bucata de teren viran", e explicat Nikesh Arora, presedintele Google pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa, scrie The Times.

Printul Philip e celebru pentru comentariile sale usor deplasate si pentru gafele sale. Tot in timpul vizitei de joi l-a intrebat pe un anagajat Google care purta tricou, adidasi si fes, daca vine de la jogging.

Printul este celebru pentru doua gafe. In 2002 i-a intrebat pe aborigenii din Australia daca inca mai arunca sulite, iar in 1986 a sfatuit cativa studenti britanici din China sa nu ramana prea mult timp acolo pentru ca vor avea ochii oblici.