Bloggerii Sorin Tudor si Orlando comenteaza si atrag atentia asupra unor statistici cel putin ciudate legate de utilizarea internetului in Romania. Astfel, site-ul internetworldstats.com scrie ca in Romania existau 12 milioane de utilizatori de internet in martie 2008, ceea ce face ca rata de penetrare sa se apropie foarte mult de tari bine "informatizate", precum Franta si Italia. Totusi, pe acelasi site, se mentioneaza ca in Romania erau anul trecut cinci milioane de utilizatori ai internetului, ceea ce inseamna ca in doar cateva luni, s-ar mai fi adaugat sapte milioane.

Site-ul citeaza datele International Telecomunication Union (ITU) si noteaza ca exista 12 milioane de utilizatori de internet, ceea ce da o rata de penetrare de 54%, mult prea apropiata de Italia (58% cu 33,7 milioane de utilizatori) si Franta (tot 58% cu 36 de milioane). Tot conform internetworldstats.com, in Bulgaria, 55% din populatie foloseste internetul, iar in tari precum Ungaria si Polonia proportia ar fi de 42%.

Totusi, pentru tari importante, cum ar fi Austria, Danemarca sau Grecia, sunt prezentate date din 2005, iar per total, cifrele legate de numarul de utilizatori ai internetului vin din surse diferite: pentru unele tari sunt de la ITU, pentru altele de la Nielsen, dar apare ca sursa si CIA.

Site-ul noteaza ca la nivelul UE, din cei 500 de milioane de locuitori, 60% erau utilizatori ai internetului, ceea ce ne aduce si pe noi la nivelul mediei continentale (daca e sa consideram ca din martie piata a crescut intr-un ritm puternic cum sustin datele). Statisticile Eurostat ne pun mereu la coada cand e vorba de internet, chiar daca mentioneaza ca avem o crestere sanatoasa. Spre exemplu, penetrarea internetului de banda larga era de 10% in ianuarie la noi, media europeana se situa pe la 20%, cele mai avansate piete treceau de 35% si numai patru tari stateau mai rau ca noi.

Totusi, daca luam in calcul numarul tot mai mare de utilizatori ai internetului prin telefonul mobil, e posibil ca cifra de 12 milioane sa nu mai para atat de mare. Raportul Autoritatii Nationale in Comunicatii pe 2007 nota ca la finele primului trimestru existau in tara 2,68 milioane de conexiuni de acces mobil la internet, nivel propulsat de avansul numarului de conexiuni furnizate prin intermediul tehnologiei GPRS in cadrul abonamentelor la servicii de telefonie mobila.