Gigantul Microsoft a dezmintit vineri speculatiile conform carora ar mai fi interesat de preluarea Yahoo!, informeaza Reuters. "Am facut o oferta, am mai facut una... am mers mai departe", a declarat directorul executiv al Microsoft, Steve Ballmer, in cadrul unui pranz de afaceri in Sydney, intrebat fiind care sunt planurile companiei dupa intreruperea parteneriatului dintre Yahoo! si Google din aceasta saptamana.

"Am incercat la un moment dat sa facem un parteneriat in domeniul cautarii pe internet... si nici asta nu a dat rezultate si am mers mai departe si ei la fel. Nu suntem interesati sa reluam discutiile si sa privim din nou catre o achizitie. Nu stiu de ce ar face-o ei, sincer", a spus Ballmer.

Comentariile lui Ballmer au venit la doua zile dupa ce actiunile Yahoo! au crescut ca urmare a unui zvon postat pe un blog care mentiona ca Yahoo! si Microsoft sunt in discutii avansate pentru vanzarea Yahoo! la un pret intre 17 dolari si 19 dolari pe actiune. Informatiile de pe acelasi blog anuntau ca Yang se va retrage din functia de CEO al companiei. Oficialii Yahoo! au dezmintit aceste informatii.

In luna mai, Microsoft a retras oferta nesolicitata de 47,5 miliarde dolari de cumparare a Yahoo!. Microsoft a incercat apoi achizitionarea afacerii de cautare pe internet a Yahoo!, in incercarea de a mai micsora distanta fata de liderul pietei, Google.

In luna iunie, Google si Yahoo! au incheiat un parteneriat in domeniul publicitatii, dar au intarziat implementarea acestuia pentru a permite Departamentului de Justitie din SUA revizuirea acestuia. Miercuri Google a anuntat renuntarea la acest parteneriat, invocand faptul ca nu vor sa fie angrenati in batalii complicate cu autoritatile antitrust. Google a informat Yahoo! despre retragerea sa, dupa ce Departamentul de Justitie din SUA a amenintat ca va bloca planurile, in ciuda propunerilor de revizuire ale Yahoo!.

La cateva ore dupa ce Google a renuntat la acest parteneriat, Jerry Yang a declarat ca ramane deschis la ideea vanzarii companiei catre Microsoft, dar la pretul corect.