China e pe cale sa recunoasca dependenta de internet ca fiind o boala si vrea sa o inregistreze la Organizatia Mondiala a Sanatatii, scrie The Times. China are 250 de milioane de utilizatori ai internetului si se estimeaza ca 10% dintre tinerii internauti sunt dependenti de internet, devin necomunicativi si au probleme cu somnul. In China exista de ani buni clinici in care se trateaza dependenta de internet.

Ministerul chinez al Sanatatii va intocmi un manual legat de aceasta afectiune in 2009, bazat pe cercetarile facute de psihologi. Boala va avea acelasi statut ca si alcoolismul si dependenta de jocuri de noroc. China are clinici care trateaza dependenta de internet iar manualul bolii va fi intocmit dupa cerecetari facute timp de patru ani pe 3.000 de pacienti. China nu e doar cea mai populata tara din lume, ci si tara cu cei mai multi utilizatori ai net-ului, 253 de milioane, din care multi sunt tineri care stau ore bune in fata monitorului, pe site-uri de socializare sau pe jocuri.

Un sondaj InterActiveCorp arata ca 42% dintre tinerii chinezi se simt dependenti de internet, in timp ce procentul e de 18% in randul tinerilor din SUA. Datele China Network Information spun ca jumatate dintre "internautii" Chinei au intre 18 si 30 de ani.

Estimarile arata ca 10% dintre tinerii care folosesc internetul in China sunt dependenti de acesta, iar 70% dintre cei dependenti sunt barbati. S-a dovedit ca boala este in unele cazuri mai degraba o simptoma a unor probleme psihologice mai complexe, multi au probleme de comportament care se agraveaza din cauza dependentei de intenet.

Cei care apeleaza la clinicile specializate sufera de depresie, se tem si nu vor sa interactioneze cu ceilalti. Nu mai vor sa comunice cu familia si prietenii si tot ce isi doresc e sa stea in fata monitorului, pe chat, sau cu jocuri video violente. La mai toti pacientii au existat probleme in familie.

In China sunt sute de clinici care trateaza dependenta de internet, iar rata de vindecare este de circa 70%.