Google a lansat aplicatii de videoconferinta pentru serviciul de e-mail Gmail. Utilizatorii Gmail si Google Apps pot face chat video si audio si simultan pot scrie mesaje instant prin Google Chat. Pentru a activa noile functionalitati trebuie instalat un soft gratuit, iar utilizatorii Gmail pot face chat video si audio, fara a iesi din mail.

Aplicatiile video vor functiona numai deca utilizatorii au conturi Gmail si webcam, iar Google spune ca noul serviciu e compatibil atat cu Windows, cat si cu Mac.

Gmail spune ca marele avantaj al serviciului este simplitatea, trebuie instalat un plug-in de cativa mega, dureaza putin, iar tot mai multa lume, mai ales in afaceri, e dornica sa faca videoconferinte pe net.

Google a tot adaugat in ultima vreme briz-briz-uri serviciului de mail, pentru a atrage mai multi utilizatori in lupta cu concurentei de la Microsoft si Yahoo. Noile servicii pun Gmail in lupta cu Skype al Ebay.

Conform datelor comScore Inc, Gmail avea pe plan mondial 113 milioane de utilizatori in septembrie, crestere de 34% fata de acum un an, in timp ce serviciile de mail ale Microsoft erau folosite de 283 milioane de utilizatori (crestere de 13%), iar la Yahoo erau 274 milioane de utilizatori (+8%).