Utilizarea internetului in banda larga creste in UE. Romania depaseste doar Polonia, Slovacia si Bulgaria
Diferenta dintre tara cu cele mai bune performante (Danemarca 37,2%) si tara cu cele mai modeste rezultate in materie de broadband (Bulgaria 9,5%) ramane considerabila, insa este pentru prima data in curs de diminuare (in iulie 2007, rata de penetrare in Danemarca a fost de 34,1%, iar in Bulgaria de 5,7%).
"Diferenta poate fi explicata in principal de lipsa concurentei si de deficientele in materie de reglementare. De exemplu, in timp ce cota de piata detinuta de operatorii istorici ai retelelor broadband fixe incepe sa se stabilizeze la aproximativ 45%, in anumite tari (Austria, Bulgaria, Franta, Irlanda, Lituania, Romania si Spania) aceasta a crescut incepand cu luna iulie 2007", mentioneaza Comisia Europeana.
In privinta ratei de utilizare a serviciilor de internet broadband, Romania se plaseaza pe locul 24 in UE cu o rata de penetrare a acestor servicii de 10,7%, depasind doar Polonia si Slovacia (cu 9,6%) si Bulgaria (cu 9,5%). Danemarca are cele mai bune rezultate, cu o rata de penetrare a internetului broadband de 37,4%, fiind urmata de Olanda cu 35,8% si Suedia cu 32,5%.
Peste 107 milioane linii de broadband fixe si cel putin 34 milioane abonati la internetul broadband mobil
Cifrele Comisiei Europeane arata ca, in ciuda diminuarii perspectivelor de crestere economica in general, dezvoltarea internetului broadband a continuat in ultimul an la nivelul intregii UE, cu o crestere de 19,23% in perioada iulie 2007-iulie 2008.
La 1 iulie 2008, in UE existau peste 107 milioane de linii broadband fixe, dintre care 17 milioane au fost adaugate incepand cu iulie 2007.
De asemenea, date facute publice in premiera, arata ca internetul broadband bazat pe tehnologii mobile de tipul 3G si transferurile de date prin carduri specifice par sa se dezvolte in mai multe state membre. Danemarca, Grecia, Germania, Italia, Slovenia si Spania au anuntat o rata de penetrare a internetului broadband mobil de peste 10%. La 1 iulie 2008, in UE existau 34 de milioane de abonati ai serviciilor de internet broadband (fara a lua in considerare Franta, Tarile de Jos si Regatul Unit, care nu au furnizat informatii pe aceasta tema).
Rata de penetrare a internetului mobil, care ia in considerare procentul din totalul populatiei care utilizeaza activ internetul broadband mobil, este cuprinsa intre mai putin de 1% (Belgia si Cipru) si aproximativ 20% (Spania). Media UE este de 6,9%.

Liberalizarea pieței energiei / Diferențe de până la 19% dintre prețul serviciului universal și cel mai mic preț de pe piață
UPDATE Cîmpeanu: „Elevii care au vulnerabilități sau aparținători cu vulnerabilități, certificate medical, vor putea învăța online; profesorii vor putea preda online” / Petiție pentru reintroducerea sistemului hibrid
Boeing 737 MAX va zbura din nou în UE. Interdicția impusă acum 22 de luni, după două accidente aviatice, a fost ridicată
Poluarea de weekend din București: Agenția de Mediu dă vina pe trafic și condițiile atmosferice, activiștii de mediu indică arderi de deșeuri și încălzirea rezidențială / În rest, tăcere
INTERVIU Cum se simte scăderea numărului de îmbolnăviri în spitalele COVID: Numărul de pacienți este mai mic, dar vin mulți cu forme severe / Pericolul foarte mare este noua tulpină
halal vest
Pina la urma in Regensburg am luat internet de la hotel (10 euro - 24 de ore) iar in Nuernberg m-am dus intr-un internet cafe din gara unde am platit o ora cu 4 euro.
In Cehia cu 30 euro am net nelimitat mobil (FUP la 2 GB pe saptamana, deci 12 GB pe luna) si in plus acces gratis la toate hot-spot-urile O2. Ieri la parintii mei la Bucuresti am facut remote upgrade (eu fiind la Praga) la calculator de la Fedora 9 la 10. Viteza de download la UPC a fost de circa 1 MB/s (rata efectiva de transfer). Asta la un abonament de vreo 10 euro (dar aici pot gresi pt ca nu mai stiu ce tip de abonament au).
In Romania cred ca stam destul de bine cu penetrarea in mediul URBAN. In Piatra Neamt spre exemplu exista in jur de 20-22000 de abonati. Asta la circa 37000 de apartamente. La care daca adaugam si broadband mobil....