Operatorul de servicii de comunicatii Media Sat a lansat pe 1 decembrie Alonia, primul serviciu romanesc de comunicatii on-line, care asigura apeluri telefonice, apeluri de videotelefonie si trimiterea de mesaje scrise instant.

Apelurile telefonice sunt gratuite intre utilizatorii aplicatiei Alonia, acestia primind un numar de telefon pe care pot fi apelati indiferent unde sunt.

Astfel, tarifele catre Romtelecom Bucuresti sunt 0,9 eurocenti/minut, cele catre retelele fixe nationale sunt de 1,5 eurocenti/minut, iar apelurile catre retelele mobile din Romania sunt tarifate cu 5,9 eurocenti/minut, informeaza Mediafax.

Apelurile de videotelefonie sunt gratuite intre utilizatorii serviciului Alonia.

Serviciul de mesagerie instant permite trimiterea de mesaje text instant (Chat sau IM) intre utilizatorii Alonia.

De asemenea, serviciul de mesagerie Alonia este interoperabil si cu principalele servicii de acest fel de pe piata, respectiv Yahoo!, Google, MSN si AOL, astfel incat utilizatorii Alonia pot lua legatura si cu utilizatorii celorlalte aplicatii.

Aplicatia serviciului de comunicatii Alonia, furnizat de Media Sat, poate fi descarcata de pe site-ul pe www.alonia.ro, iar dupa ce este instalata, utilizatorul trebuie sa isi creeze un cont.

Pentru a realiza apeluri catre retelele de telefonie, utilizatorii Alonia trebuie sa cumpere credit, dupa care vor primi, gratuit, un numar de telefon personal on-line, care va permite transformarea PC-ului in telefon.

Alonia ofera si un forum, structurat geografic, care ajuta comunitatile locale de romani din strainatate sa comunice mai mult.