Aproximativ 67% dintre companiile din Romania aveau o conexiune la internet in luna ianuarie 2008 si numai 44% dintre acestea beneficiau de o conexiune de internet de mare viteza (broadband), cifre care plaseaza Romania pe ultimul loc in UE, potrivit datelor prezentate marti de Comisia Europeana. Tara noastra ocupa ultima pozitie si in privinta numarului de companii care aveau pagini web. La nivelul UE, Olanda si Finlanda erau tarile cu cele mai multe companii conectate la internet (99%).

93% din companiile cu peste 10 angajati din tarile membre UE beneficiau de conexiune la internet in ianuarie 2008, nivel similar celui din 2007, 81% dintre firme avand conexiune la internet de mare viteza (broadband) fata de numai 77% dintre firme in ianuarie 2007, potrivit datelor Eurostat, biroul european de statistica, citate de Comisia Europeana.

Aproape toate companiile au acces la internet in Olanda si Finlanda, circa doua treimi din companiile UE au pagini web

Olanda si Finlanda detineau primul loc in privinta firmelor cu acces la internet, 99% dintre acestea avand o astfel de conexiune la 1 ianuarie 2008. Romania avea cele mai putine firme conectate la internet (67%), fiind urmata de Bulgaria (83%), Ungaria (86%), Letonia (88%) si Cipru (89%).

Pe de alta parte, Spania, Franta si Finlanda ocupa prima pozitie in privinta firmelor care aveau o conexiune de internet broadband. Si aici Romania are cele mai slabe rezultate (doar 44% din firme), urmata de Lituania (56%) si Polonia (59%). Tara noastra se plaseaza pe ultima pozitie in UE si in privinta firmelor care detineau pagini web, doar 27% dintre firme oferind o astfel de facilitate la inceputul acestui an. La acest capitol, Romania este urmata de Bulgaria (33%), Letonia (42%), Portugalia (46%), Cipru si Ungaria (48%).