Internautii sunt invitati sa arunce cu pantofi virtuali asupra lui George W. Bush, gratie unui joc online lansat de un tanar britanic, dupa incidentul in care un ziarist irakian si-a aruncat pantofii asupra presedintelui american, care a reusit insa sa eschiveze 'atacul', relateaza AFP.

Obiectivul jocului "Sock and awe" (www.sockandawe.com) este sa nimeresti cu un pantof capul lui George W. Bush. Spre deosebire de realitate, George W. Bush a fost nimerit, virtual, de peste 1,8 milioane de pantofi, potrivit contorului de pe site.

Jucatorii au la dispozitie 30 de secunde pentru a nimeri capul presedintelui american, care incearca sa se fereasca in spatele tribunei unei conferinte de presa.

Numele jocului "Sock and awe" - "Soseta si groaza" - reprezinta un joc de cuvinte care face referire la operatiunea militara americana "Shock and awe" ("Soc si groaza"), lansata in 2003 in Irakul condus de Saddam Hussein .

Jocul a fost realizat de Alex Tew, in varsta 24 de ani, care a devenit celebru si bogat in 2006, dupa ce a vandut pixelii unei pagini goale de internet, botezata "Pagina de un milion de dolari".

"Sock and awe" este propus de Popjam.com, un site de amuzament creat in urma cu cateva luni de Alex Tew.

Ziaristul irakian Muntazer al-Zaidi, in varsta de 29 de ani, de la televiziunea al-Bagdadia, a fost arestat duminica seara dupa dupa ce a aruncat cu pantofii in presedintele american si l-a numit "caine" in plina conferinta de presa.