Apple a anuntat ca Steve Jobs nu va mai participa la expozitia Macworld de la inceputul anului viitor, dand astfel apa la moara speculatiilor conform carora starea de sanatate a sefului companiei s-a inrautatit mult, noteaza Financial Times.

Apple a anuntat ca dupa editia care se va desfasura in San Francisco intre 5 si 9 ianaurie nu va mai expune la Macworld, dand astfel o lovitura manifestarilor expozitionale de traditie. Apple spune ca expozitiile nu mai au o pondere importanta in modul in care compania ia legatura cu clientii, insa anuntul surprinzator a fost ca Steve Jobs nu va mai tine un discurs la acest eveniment.

Partea ingrijoratoare este ca anuntul vine cu doar trei saptamani inainte de eveniment, iar asta alimenteaza speculatiile potrivit carora starea de sanatate a lui Jobs nu e deloc buna.

Jobs s-a tratat cu succes de cancer pancreatic acum patru ani, insa multi au observat la evenimentele recente ca a pierdut mult in greutate, ridicand intrebari ingrijoratoare legate de sanatatea lui.

Fondatorul Apple era nelipsit de la Macworld, a tinut discursul principal la ultimele 11 editii, si a "dezvelit" produse cheie. La editia de anul trecut a prezentat laptopul MacBook Air, iar acum doi ani, iPhone.

Apple a refuzat sa comenteze zvonurile legate de sanatatea lui Jobs si spune ca acesta nu va mai tine discursul fiindca Apple a decis sa nu mai participe dupa aceasta editie. In plus, compania a calificat drept speculatii, zvonurile care vorbeau despre amanarea lansarii unor noi produse. Discursul principal al Apple la Macworld va fi tinut de Philip Schiller, vicepresedintele diviziei de marketing.

Retragerea companiei este o lovitura pentru lumea expozitionala in general si pentru IDG World Expo in special. Divizia IDG organizeaza si alte evenimente precum Linux World, PC World si E3 - un sjhow al producatorilor de jocuri video care a devenit mai putin important in ultimii doi ani.