Hewlett-Packard va prezenta la targul de IT&C CES care incepe saptamana aceasta in Las Vegas un netbook la care bateria poate tine opt ore, noteaza Computerworld. Publicatia adauga ca mini-laptop-ul nu a fost inca testat pentru a confirma cele spuse da producator, insa daca informatiile sunt adevarate, produsul HP va fi peste cele existente acum pe piata.

Netbook-ul Mini 2140 foloseste un procesor Intel Atom de 1.6-GHz si este succesorul sistemului 2133 Mini-Note care utiliza un procesor Via C7-M de 1,2 GHz. 2140 va fi disponibil standard cu o baterie cu trei celule si o autonomie de patru ore, dar optional, clientii vor putea alege sa foloseasca bateria cu sase celule ce ofera autonomia de opt ore.

Mini-laptop-urile au devenit extrem de populare in ultimul an, in special fiindca sunt mici, usoare si mai ieftine decat laptop-urile traditionale. Asus Eee si Acer Aspire sunt cele mai cunoscute modele, dar HP vrea sa castige cota de piata prin produse cu autonomie extinsa.

Computerworld noteaza ca testele au aratat ca o versiune de Acer Aspire One are o autonomie de peste cinci ore, iar celelalte modele pot rula intre doua si patru ore.

E de asteptat ca la noul model, HP sa rezolve una din principalele critici ale netbook-ului 2133 Mini-Note despre care utilizatorii s-au plans ca se incalzeste puternic in timpul functionarii. Producatorul spune ca la noul laptop temperatura carcasei nu va trece de 40 grade.