Taiwanezii de la Asus vor avea la targul de IT&C CES din Las Vegas cateva noutati cu potential. Mini-laptop-ul Eee PC are mai nou o versiune cu ecran tactil si rotativ, iar pentru cei care vor mobilitate maxima, asiaticii au pregatit o tastatura cu procesor si ecran care poate fi folosita pe post de computer.

Celebrul Eee PC are acum si o versiune cu touch-screen. Cantareste 1,1 kg, are procesor Intel Atom 1,33 GHz, ruleaza Windows XP si in afara de faptul ca ecranul de 8,9 inchi este senzitiv, poate fi rotit la 180 de grade, astfel incat laptop-ul devine un tablet PC.

O alta noutate interesanta este Eee Keyboard, o tastatura cu procesor si ecran ce poate fi conectata la un monitor, televizor sau proiector, or poate fi folosita pentru a naviga pe internet cu ecranul de 5 inchi aflat in dreapta tastelor. Tastatura are 950 de grame, dispune de procesor Intel Atom 1,6 GHz, ruleaza Windows XP, dispune de memorie 1GB DDR2 si spatiu de stocare 16 GB sau 32 GB SSD. Problema este autonomia bateriei care in prezent este de 90 de minute, insa producatorul vrea sa o extinda la cateva ore.

Cele doua produse ar trebui sa apara pe piata in circa sase luni.

Un alt produs interesant este notebook-ul S121 care dispune de o memorie SSD de 512 GB si va fi prezentat la CES cu sistemul de operare Windows 7, dupa ce Asus a semnat un parteneriat cu Microsoft in acest sens. Laptop-ul are ecran tactil de 12 inchi, cantareste sub 1,5 kg si va dispune de procesor Intel Atom de 1,33 GHz. Netbook-ul va fi iesi pe piata cel devreme intr-o luna, evident nu cu Windows 7 - care va fi lansat oficial spre finalul anului. S121 va costa cam 1.650 de dolari in SUA.

Eee PC cu ecran pivotant