Versiunea beta a noului sistem de operare al Microsoft, Windows 7, va putea fi descarcata de publicul larg incepand de vineri pentru test, a spus Steve Ballmer, CEO al Microsoft, la targul CES care se tine in Las Vegas.

Publicul va putea descarca versiunea beta a noului Windows incepand cu 9 ianuarie, dar dezvoltatorii Microsoft, inclusiv utilizatorii MSDN, TechNet si TechBeta, pot descarca versiunea inca de acum.

Microsoft a spus ca vor putea fi facute 2,5 milioane de descarcari. Cerintele minime ale sistemului sunt: procesor de 1 Ghz, memorie RAM de 1 GB si spatiu pe hard de 16 GB.

E de asteptat ca versiunea finala sa apara in noiembrie 2009, spun analistii, iar Microsoft declara ca e in grafic cu dezvoltarea noului sistem si exclude posibilitatea aparitiei unor intarzieri, cum s-a intamplat cu Vista, lansat la inceputul lui 2007.

Vista a fost greu adoptat de clientii companii si a fost intens criticat, astfel ca lansarea Windows 7 va fi provocarea anului pentru Microsoft. Compania a spus in repetate randuri ca noul Windows va fi mai usor de folosit si de personalizat si insista pe faptul ca lucrurile care nu mergeau bine la Vista vor fi corectate.