Yahoo! este aproape de sfarsitul cautarii pentru un nou director executiv, o decizie urmand a fi luata posibil saptamana viitoare, potrivit unor informatii Wall Street Journal (WSJ), citate de Reuters. Unul dintre candidatii luati inca in considerare este Carol Bartz, fostul director executiv al companiei de soft tehnologic Autodesk, potrivit unor surse apropiate procesului, citate de WSJ. In noiembrie 2008, Jerry Yang, co-fondator Yahoo! si CEO al companiei, a anuntat ca va demisiona din functia executiva imediat ce se va gasi un inlocuitor potrivit.

Conducerea companiei inclina spre numirea unui candidat din afara companiei, spun sursele WSJ, care au mai mentionat ca fostul sef al grupului Vodafone, Arun Sarin, s-a retras din aceasta cursa.

Conducerea companiei trebuie sa faca o oferta in acest sens si este putin probabil sa faca acest lucru mai inainte de saptamana viitoare, dar spera sa anunte un nou lider inainte de raportarea rezultatelor financiare pentru ultimul trimestru din acest an fiscal, care va avea loc la sfarsitul acestei luni, au mai precizat sursele.

Yahoo! nu a dorit sa comenteze aceste informatii.