Polaroid a lansat joi versiunea digitala a fotografiilor instantanee cu care si-a castigat celebritatea mondiala in anii '70, un aparat foto dotat cu o imprimanta - PoGo - "suficient de mic pentru a fi luat cu tine peste tot", dupa cum sustine compania, citata de AFP.

Aceasta noutate tehnologica, prezentata la salonul de produse electronice CES din Las Vegas, este lansata la doi ani de la scoaterea din productie a aparatelor Polaroid cu film.

Aparatul PoGo se bazeaza pe tehnologia imprimantei Zink, lansata in urma cu un an si comercializata din iunie, care poate imprima color, pe hartie termica, fotografiile transmise de telefoanele mobile sau de alte aparate de fotografiat.

"Este suficient sa apesi un singur buton pentru a alege fotografiile din memorie, pentru a le reincadra sau retusa si pentru a imprima in culori, in mai putin de un minut, fotografii de dimensiunea 5x7 cm - totul cu un singur aparat", afirma Polaroid.

"Aceasta este versiunea digitala a aparatului clasic Polaroid, pe care consumatorii l-au adorat din anii 1970", a explicat directorul general al diviziei de imagini digitale a Polaroid, Jon Pollock.

Polaroid s-a plasat sub protectia legii falimentelor (Capitolul 11) la sfarsitul anului trecut pentru a derula o operatiune de restructurare.

Aparatul fotografic PoGo are dimensiunile de 11,75 cm/7,5 cm, cantareste mai putin de 300 de grame si va fi comercializat in Statele Unite, incepand din martie, pentru aproximativ 200 de dolari.