Microsoft a prelungit termenul pana la care poate fi descarcata versiunea beta a noului sistem de operare Windows 7 si a renuntat la limita maxima de download-uri pe care o anuntase inital. Planul era ca Windows 7 sa fie disponibil de vineri in limita maxima de 2,5 milioane de descarcari, insa compania a amanat cu o zi lansarea publica a versiunii beta, dupa ce serverele au cedat. Microsoft si-a cerut scuze pentru probleme si a renuntat la limita maxima de descarcari inlocuind-o cu data de 24 ianuarie, pana la care versiunea beta poate fi descarcata.

Lansarea Windows 7 beta, anuntata cu surle si trambite miercuri la targul CES din Las Vegas, trebuia sa aiba loc pentru marele public vineri, insa din cauza interesului extrem de mare, Microsoft a amanat-o cu 24 de ore, din cauza ca serverele au cedat iar compania a incercat sa le suplimenteze cat de repede a putut.

Compania a fost aspru criticata chiar si pe blogul oficial al Windows de utilizatorii dezamagiti ca nu au putut testa noul sistem la termenul anuntat.

Microsoft a recunoscut ca lansarea nu a fost ideala, si a decis sa permita celor interesati sa descarce versiunea beta a Windows 7 pana la 24 ianuarie, iar limita de 2,5 milioane nu mai este valabila.

Microsoft spune ca a fost o victima a interesului enorm pe care l-a suscitat Windows 7, sistem a carui varianta finala ar trebui sa iasa cel tarziu in prima parte din 2010.

Trebuie precizat ca versiunea Windows 7 beta expira la 1 august,

Cerintele minime ale sistemului pentru cei care vor sa-si puna Windows 7 beta sunt: procesor de 1 Ghz, memorie RAM de 1 GB si spatiu pe hard de 16 GB.