Intel, cel mai mare producator mondial de procesoare, a redus cu pana la 48% pretul unor chip-uri, sub presiunea cererii tot mai slabe dar si a unor produse mai ieftine lansate de concurentul AMD, noteaza Bloomberg.

Astfel, spre exemplu, pretul procesoarelor Celeron 570, destinate laptop-urilor, au scazut cu 48%, spre 70 de dolari, in timp ce pretul procesorului cu patru nuclee Core 2 Quad Q9650 destinat desktop-urilor a scazut cu 40%, spre 316 dolari. Si preturile altor procesoare Core 2 Quad au fost reduse intre 16 si 20%, noteaza PC World.

Totusi, compania a pastrat neschimbate preturile celor mai scumpe trei procesoare pentru PC-uri. Reducerile sunt un raspuns la tactica concurentului Advanced Micro Devices care a anuntat ca procesoarele cu patru nuclee Phenom II - destinate desktop-urilor puternice - vor costa intre 235 si 275 dolari.

Intel a redus si preturile procesoarelor Xeon pentru servere. Spre exemplu, chip-ul Xeon 3370 costa cu 40% mai putin, adica 316 dolari.

Intel anunta recent ca profitul net a scazut cu 90% in ultimul trimestru al anului trecut, iar vanzarile s-au dus in jos cu 23%,