In februarie 2008, ambasadorul american la Bucureşti din perioada respectiva, Nicholas Taubman, a declarat ca "se spune ca la sediul central al Microsoft din Seattle, una din limbile cele mai des auzite dupa engleza e romana, vorbita de cei peste 300 de angajaţi romani", potrivit NewsIn.
Microsoft Corp care a raportat joi un profit trimestrial sub asteptarile analistilor, a anuntat ca va disponibiliza pana la 5.000 de angajati si ca nu va mai face estimari profituale pentru restul anului fiscal, informeaza Reuters.
Seful Microsoft Romania, Calin Tatomir, a declarat pentru HotNews.ro ca filiala din Romania nu este afectata momentan de anuntul grupului, dar ca in urmatoarele 18 luni se va reevalua planul de crestere a personalului.
"Am primit si noi anuntul acum cateva minute. Microsoft Romania nu este deloc afectata de anuntul de locuri de munca eliminate facut astazi de grup, dar intr-adevar in viitorul apropiat, ma refer la urmatoarele 18 luni, vom reevalua partea de cresteri de personal prevazute pentru Romania. Oricum Romania este intr-o faza de crestere", a precizat pentru HotNews.ro, Calin Tatomir.
- In decembrie, seful Microsoft Romania spunea ca vrea dublarea locurilor de munca in urmatorii trei ani.
Microsoft are in prezent aproape 270 de angajati in Romania, distribuiti aproape egal intre filiala propriu-zisa si centrul de suport. In luna decembrie a anului trecut, filiala romaneasca a Microsoft a revizuit in scadere estimarea privind cresterea cifrei de afaceri in anul fiscal curent, de la 35%, la 20%. Tot atunci, Calin Tatomir, declara ca isi doreste ca in trei ani numarul angajatilor Microsoft in Romania sa se dubleze si crede ca lucrul e realizabil, deoarece criza financiara nu va tine la nesfarsit.
"Visul meu este ca in trei ani sa ajungem la 500 - 600 de angajati. Am tot spus ca aceste turbulente economice nu vor dura la nesfarsit, daca dureaza un an, doi ani sau trei probabil ca visul meu va fi decalat cu aceasta perioada de timp", spunea atunci Tatomir.
Potrivit Reuters, Microsoft a raportat joi un profit de 4,17 miliarde dolari, echivalentul valorii de 47 centi pentru o actiune in al doilea trimestru fiscal, care s-a incheiat pe 31 decembrie 2008, fata de un profit de 4,71 miliarde dolari, sau 50 de centi pe actiune, in perioada similara din anul anterior. Analistii se asteptau la un profit de 49 centi pe actiune.
Veniturile Microsoft au crescut cu 2% pana la 16.63 miliarde dolari, ratand estimarile analistilor privind venituri de 17,1 miliarde dolari.
Pentru a reduce costurile, Microsoft a anuntat ca va elimina, in urmatoarele 18 luni, pana la 5.000 de locuri de munca din divizii precum cercetare si dezvoltare, marketing, vanzari, financiar, juridic, resurse umane si tehnologia informatiei, din care 1.400 de locuri de munca, joi.
Suita de articole din ultimele zile (exceptie facind interviul cu domnul Calin Tatomir) pare a fi mai mult expresia unui demers jurnalistic insuficient documentat.
Articolele par "simple citate", extrase din alte articole enuntiative.
Fiind o persoana interesata in acest domeniu, poate va asumati un studiu in acest sens.
Multumesc pentru atentie.
Imaginea Romaniei se rezuma simplist al niste evenimente de "fapt divers" si e impresionant sa vezi masochismul si prostia unora de pe forumuri si din presa romaneasca care lovesc cu sadism in imaginea tuturor datorita unor tigani sau romani infractori, o ultra-minoritate pe langa sute de mii de romani care muncesc anonim si bine prin strainatate.
La Microsoft, principalele grupuri etnice sunt hindusii, romanii si rusii, astia sunt elita companiei multinationale.
De fiecare data cand ma intalnesc cu baieti straini care se pricep la lumea IT, cand zic ca sunt din Romania se holbeaza la mine de parca as fi deja un virus informatic devastator:)) Au un amestec de respect si teama fata de informaticienii rusi, romani, mai nou chinezi, pentru ca adesea ii depasesc pe vestici la rapiditate si creativitate in informatica.
Nu e exagerat, nu e o legenda, e un fapt, o statistica. Microsoft plateste aceleasi salarii indiferent de unde vii, daca gasea mai multi tineri britanici sau francezi talentati in informatica ii recrutau pe ei, insa romanii sunt mai buni :)
ca fapt divers eu lucrez pe partea de it finance cu brokeri din toata lumea si pot sa-ti zic ca la it am intalnit 1 (UNU) singur roman pe pozite de arhitect la Credit Suisse. in rest numai indieni, japonezi, australieni etc. nici rusii aia super laudati nu prea i-am vazut, cu mici exceptii care intaresc regula. cand vorbesc de brokeri ma refer la peste 100 de brokeri din lume de genul jp morgan, golman sachs, macquarie, mitsubishi etc
- floyd marinescu / theserverside
- ed roman //theserverside
- alexandru popescu / infoq
- dr. daniel marcu
- teodor danciu / autor jasperreports
...
nu prea am timp dar ti-am mai putea spune inca 10 "americanizati" f f repede.
iti sugerez sa mai citesti . daca nu cunosti tu nu insemna ca nu exista, imi pare rau pt tine. mult succes cu brockerii si colegii indieni. no offence.
daca citesti atent ce am scris eu vei vedea ca am subliniat ca exista exceptii care intaresc regula (floyd marinescu e unul dintre ei). dar de aici pana la a spune ca romanii sunt number one in it e cale luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuunga. vrei sa-ti dau si eu o lista cu vreo cateva sute de ne-romani care au inventat tehnologii in it?
apropo de acest topic eram odata in US cu un prieten tot din IT si s-a apucat sa le povesteasca celor de la masa ca ce meseriasi suntem romanii la literatura ca il avem pe eminescu. l-am tras de maneca si i-am amintit ca la masa erau si ceva rusi care au si ei niste amarati gen puskin, tolstoi etc si nici americanii nu stau rau la capitolul scriitori.
din pacate discutia de aici imi aminteste de seara aceea ...
tot "coderi" sunt cei care duc greul...
si mai e si alta problema...
intr-o tara straina oricat de bun ai fi esti "strain"
2. Senatorul a facut o propunere. Nu cred ca in secunda doi da navala Homeland Security si da afara tot ce nu e White Power.
3. Daca MS ar face una ca asta - "epurare etnica", altfel nu pot sa ii zic - unu ca isi da cu firma in cap, si doi cele citeva sute de oameni isi gasesc rapid ce sa faca.
My 0.02.
Daca nu ma credeti,cumparati o licenta de Windows in limba romana...
Cum adica e vina lui ca vrea Windows in limba romana???
Pai ce, e gratis??? Sau cumva e pe bani?
Daca e pe bani, de ce nu e tradus cum trebuie???
Poti sa imi explici???
Ca nu fac programatorii partea de internationalizare, e clar, o fac firme specializate - care nu stiu de ce, dar dau cu bata in balta tare de tot - am vazut si eu traduceri facute de ei, deiti pui mainile in cap.
Acum, legat de romanii de la Microsoft, nu cred eu ca sefii vor spune: ia vezi, toti romanii afara, dupa aia rusii si tot asa. Eu cred ca va fi: dam afara pe cei mai slabi, cu ocazia asta facem si curatenie in firma fara prea multa bataie de cap.
Poate vine el si te intreaba daca tu stii sa proiectezi o casa, sa faci studii de rezistenta, sau sa torni beton, sau sa proiectezi/construiesti o masina.
Sau sa dai cu sapa. Nu inteleg ce relevanta are faptul ca omul nu stie programare cu nemultumirea lui legata de un produs pe care a dat bani.
Daca tu cumperi un produs de care nu esti multumit ce faci? Taci spunand: mai, ce sa fac, eu nu ma pricep sa fac o masina/un salam, asta e, am sa dau bani in continuare pe un lucru de slaba calitate? Sau faci ceva scandal, ca ai dat bani buni pe un produs prost?
Cat de cazut in cap esti incat sa crezi ca un programator se-apuca si face pe translatorul?
Esti dobitoc! Ai pierdut una dintre multele ocazii in viata in care e bine sa taci!
Si vezi ca Hotnews a publicat recent lista cu principalii bloggeri conservatori americani si ce sa vezi? 40% sunt negri, hindusi, hispanici:))
Chestia cu "discriminarea " e gogoasha servita demagogic de democrati ca sa atraga votul minoritarilor etnici si sexuali.
Nici o legatura cu IT-ul :))
La subiect amu: in MS americanii si indienii or sa fie la fel de afectati ca rusii si romanii sau orice alta natie care lucreaza acolo.
firmele de programare dau mii de oameni afara, cei din constructia de masini dau mii de oameni afara suna a:
- avem prea mult personal si in conditii normale nu ii putem da afara, daca tot e criza, hai sa profitam si noi si sa scapam de surplusul de angajari
SI
- baieti, vedeti ca aveti salarii mult prea mari si munciti mult prea putin. ia hai va rog frumos micsorati-va si voi pretentiile ca e criza. pai ce naiba sclavii de acum 100 de ani se multumeau cu o bucata de paine, voi vrei sa sti traiti bine acum, iauzi tu la ei.