Senatorul american Charles Grassley a cerut companiei Microsoft, referitor la planul acesteia de a concedia 5.000 de angajati, sa protejeze salariatii americani si sa renunte in primul rand la strainii care au viza de munca, potrivit Reuters. In cazul in care gigantul Microsoft va fi receptiv la sugestia senatorului republican de Iowa, cateva sute de romani angajati ai Microsoft ar putea ramane someri.

In februarie 2008, ambasadorul american la Bucureşti din perioada respectiva, Nicholas Taubman, a declarat ca "se spune ca la sediul central al Microsoft din Seattle, una din limbile cele mai des auzite dupa engleza e romana, vorbita de cei peste 300 de angajaţi romani", potrivit NewsIn.

Microsoft Corp care a raportat joi un profit trimestrial sub asteptarile analistilor, a anuntat ca va disponibiliza pana la 5.000 de angajati si ca nu va mai face estimari profituale pentru restul anului fiscal, informeaza Reuters.

Seful Microsoft Romania, Calin Tatomir, a declarat pentru HotNews.ro ca filiala din Romania nu este afectata momentan de anuntul grupului, dar ca in urmatoarele 18 luni se va reevalua planul de crestere a personalului.

"Am primit si noi anuntul acum cateva minute. Microsoft Romania nu este deloc afectata de anuntul de locuri de munca eliminate facut astazi de grup, dar intr-adevar in viitorul apropiat, ma refer la urmatoarele 18 luni, vom reevalua partea de cresteri de personal prevazute pentru Romania. Oricum Romania este intr-o faza de crestere", a precizat pentru HotNews.ro, Calin Tatomir.

  • In decembrie, seful Microsoft Romania spunea ca vrea dublarea locurilor de munca in urmatorii trei ani.

Microsoft are in prezent aproape 270 de angajati in Romania, distribuiti aproape egal intre filiala propriu-zisa si centrul de suport. In luna decembrie a anului trecut, filiala romaneasca a Microsoft a revizuit in scadere estimarea privind cresterea cifrei de afaceri in anul fiscal curent, de la 35%, la 20%. Tot atunci, Calin Tatomir, declara ca isi doreste ca in trei ani numarul angajatilor Microsoft in Romania sa se dubleze si crede ca lucrul e realizabil, deoarece criza financiara nu va tine la nesfarsit.

"Visul meu este ca in trei ani sa ajungem la 500 - 600 de angajati. Am tot spus ca aceste turbulente economice nu vor dura la nesfarsit, daca dureaza un an, doi ani sau trei probabil ca visul meu va fi decalat cu aceasta perioada de timp", spunea atunci Tatomir.

Potrivit Reuters, Microsoft a raportat joi un profit de 4,17 miliarde dolari, echivalentul valorii de 47 centi pentru o actiune in al doilea trimestru fiscal, care s-a incheiat pe 31 decembrie 2008, fata de un profit de 4,71 miliarde dolari, sau 50 de centi pe actiune, in perioada similara din anul anterior. Analistii se asteptau la un profit de 49 centi pe actiune.

Veniturile Microsoft au crescut cu 2% pana la 16.63 miliarde dolari, ratand estimarile analistilor privind venituri de 17,1 miliarde dolari.

Pentru a reduce costurile, Microsoft a anuntat ca va elimina, in urmatoarele 18 luni, pana la 5.000 de locuri de munca din divizii precum cercetare si dezvoltare, marketing, vanzari, financiar, juridic, resurse umane si tehnologia informatiei, din care 1.400 de locuri de munca, joi.