Dezvoltarile tehnologice ar putea permite, in urmatorii zece ani, urmarirea programelor de televiziune prin intermediul lentilelor de contact, sustin analistii citati de telegraph.co.uk.

Dispozitivul va folosi caldura corpului uman drept sursa de energie, crede Ian Pearson, un cunoscut 'futurolog', care a a consiliat companii de varf in domeniul noilor tehnologii.

Pearson a declarat, pentru Daily Mail, ca, in opinia sa, canalele de televizor ar putea fi selectate prin comanda vocala sau printr-o simpla miscare a mainii.

"Vederea emotionala" ar putea fi o alta dezvoltare in tehnologia televiziunii, potrivit unei analize a retailerului de electronice Comet.

Un "tatuaj digital" va analiza sentimentele personajului si va crea un impuls care il va face pe privitor sa traiasca aceleasi sentimente.

Aceasta dezvoltare va permite, de exemplu, fanilor James Bond sa simta emotia unei urmariri cu masini sau iubitorilor de sport sa impartaseasca aceeasi bucurie cu jucatorii favoriti.

"Am putea ajunge chiar sa simtim emotia unui meci de fotbal, emotia de a alerga alaturi de jucatorul iubit si de a te certa cu arbitrul", sustine raportul citat.

Miriam Rayman, de la firma de consultanta Future Laboratory, care a redactat raportul, afirma ca tehnologiile de baza necesare pentru punerea in practica a acestor dezvoltari exista deja.

"Noile tehnologii devin din ce in ce mai mici si acum oamenii de stiinta cauta o cale de a le adapta corpului uman. Incearca sa le adapteze ochiului uman", explica cercetatorul britanic.