Adolescentii britanici petrec, in medie, 31 de ore pe saptamana pe internet, dintre care doua ore sunt dedicate pornografiei, potrivit unui studiu citat de telegraph.co.uk.

Trei ore si jumatate sunt dedicate chatului, in timp ce alte doua ore sunt petrecute pe YouTube.

O singura ora este dedicata chirurgiei plastice, cele mai interesante domenii fiind marirea sanilor sau implanturile de colagen, in timp ce planificarea familiala si metodele contraceptive beneficiaza de o ora si jumatate. Putin mai mult timp (o ora si 35 de minute) este folosit pentru investigarea dietelor si retete de slabit.

Un sfert dintre cei 1.000 de tineri chestionati vorbesc regulat cu straini pe internet, dar considera aceasta activitate inofensiva.

Unul din trei adolescenti recunoaste ca incearca sa ascunda ceea ce face atunci cand un parinte intra in camera.

Dar copii folosesc internetul si pentru a-si face lectiile, in conditiile in care cel putin trei ore pe saptamana sunt dedicate cautarii unor astfel de informatii.

Studiul a fost realizat de www.cybersentinel.co.uk, site specializat care ofera parintilor solutii software care blocheaza accesul la anumite site-uri.

"Discutiile cu prietenii pe retelele de socializare pot fi complet inofensive si amuzante, dar trebuie sa se stie ca exista si un pericol in aceasta activitate. Adolescentii si parintii trebuie sa fie constienti de pericolul discutiilor online cu strainii, dar parintii nu trebuie sa reactioneze excesiv prin interzicerea totala a accesului la internet. Internetul este o resursa incredibila pentru invatare si pentru dezvoltarea tinerilor", a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Ellie Puddle.