Microsoft a anuntat ca ofera 250.000 de dolari recompensa celor care vor furniza informatii care sa duca la gasirea si arestarea creatorilor viermelui informatic Conficker care a infectat 10 milioane de calculatoare pe plan mondial, noteaza PC World.

Microsoft spera ca suma mare ii va determina chiar pe unii hackeri care ii stiu pe faptasi sa-i dea de gol, mai ales ca in general hackerii primesc mult mai putini bani de la gruparile de crima organizata cand sunt pusi sa intre in anumite calculatoare.

Nu e prima data cand Microsoft pune la bataie o recompensa. Acum patru ani, doua persoane au primit 250.000 deolari dupa ce au dat informatii despre creatorul viermelui Sasser.

Conficker este unul din cei mai periculosi "viemi" informatici din ultimii ani, ataca sistemul Windows si se raspandeste la nivelul retelelor informatice slab securizate, a stick-urilor de memorie si a calculatoarelor care nu au instalate cele mai noi update-uri.

Virusul, cunoscut sub nume precum Conficker, Downadup sau Kido, a fost pentru prima data descoperit in octombrie 2008. Desi Microsoft a scos "un patch" pentru a rezolva problemele cauzate de acest virus, numarul calculatoarelor infectate a ajuns la 10 milioane.