Dupa protestele din ultimele zile, cea mai mare retea de socializare web - Facebook - a revenit la vechile conditii de utilizare si nu va mai pastra pe timp nelimitat datele celor care isi suspenda contul, scrie Le Figaro.

Facebook a modificat discret pe 4 februarie cativa parametri in termenii de utilizare, astfel ca si-a arogat dreptul de a pastra datele utilizatorilor chiar si dupa ce acestia isi inchid contul de utilizator pe site.

Facebook motivase schimbarea prin dorinta de a oferi servicii mai de calitate, insa utilizatorii nu au fost convinsi de argument si si-au exprimat supararea in ultimele zile prin intermediul internetului. Facebook a fost nevoita sa cedeze si a anuntat miercuri ca revine la vechile conditii de utilizare si va incerca sa gaseasca o solutie mai buna cand va modifica iarasi conditiile, fara sa supere utilizatorii.

Schimbarile din 4 februarie ar fi ramas neobservate daca, duminica, blogul Consumerist nu ar fi descoperit schimbarea pe care a interpretat-o ca insemnand ca Facebook poate face absolut ce vrea cu continutul postat de utilizatori pe site, chiar daca acestia doresc sa-l retraga.

Facebook are 175 de milioane de utilizatori pe plan mondial.