O eroare de contabilitate in cadrul Microsoft a determinat gigantul software sa notifice saptamana trecuta o parte din angajatii abia concediati, ca trebuie sa returneze o parte din compensatiile pentru concediere oferite, informeaza Reuters. Luna trecuta, Microsoft a disponibilizat 1.400 de persoane, primii dintre cei 5.000 de angajati care vor fi concediati in urmatoarele 18 luni.

Eroarea a facut ca o parte dintre angajatii disponibilizati sa primeasca compensatii mai mari, iar altii mai mici, compania trimitandu-le astfel primilor scrisori in care isi cere scuze si le cere acestora sa dea inapoi diferenta.

"A existat o eroare administrativa ce avut drept rezultat plati peste pragul prevazut pentru compensatiile de concediere. Va rugam sa returnati banii primiti in plus si ne cerem iertare pentru neplacerile provocate", se arata in notificarea Microsoft, obtinuta de blogul IT&C TechCrunch si citata de Reuters.

Un purtator de cuvant al Microsoft a confirmat faptul ca notificarea este autentica.

In luna ianuarie a acestui an Microsoft Corp a raportat un profit trimestrial sub asteptarile analistilor si a anuntat ca va disponibiliza pana la 5.000 de angajati in urmatoarele 18 luni. Seful Microsoft Romania, Calin Tatomir, a declarat pentru HotNews.ro ca filiala din Romania nu este afectata momentan de anuntul grupului, dar ca in urmatoarele 18 luni se va reevalua planul de crestere a personalului.