Nokia - cel mai mare producator de telefoane mobile - ia in considerare posibilitatea de a produce laptop-uri, a declarat CEO-ul companiei, la televiziunea finlandeza YLE, relateaza Reuters.

Olli-Pekka Kallasvuo, CEO al Nokia, a confirmat ca ia in considerare posibilitatea ca Nokia sa construiasca in viitor laptop-uri. De la sfarsitul anului trecut au aparut primele zvonuri despre intentiile Nokia, dar comentariile lui Kallasvuo sunt primele confirmari din partea companiei.

Seful Nokia a spus ca telefoanele si PC-urile au tot mai multe in comun, converg in tot mai multe feluri si o dovada este faptul ca o multime de oameni iau pentru prima oara contact cu internetul pe telefonul mobil, nu pe PC.

Nu e o surpriza faptul ca Nokia vrea sa intre in segmentul laptop-urilor, mai ales ca multi operatori de telefonie mobila vand laptop-uri alaturi de diferite tipuri de abonamente, lucru de care Nokia ar putea profita, crede Ben Wood, director de cercetare la CCS Insight.

Industria mondiala a PC-urilor a inceput sa simta si ea efectele crizei si doar segmentul mini-laptop-urilor creste sustinut.