Taiwanezii de la Asustek au prezentat la targul international IT&C de la Hanovra un concept de laptop cu doua ecrane cu touch- screen, fara tastatura. Notebook-ul poate fi folosit pe post de carte electronica (e-book), poate fi utilizat si la aplicatii multimedia cu ambele ecrane, iar unul dintre ele poate fi folosit ca tastatura virtuala cu touch screen, anunta Asus.

Producatorul spune ca flexibilitatea este cuvantul cheie. Unul din display-uri poate fi folosit pe post de tastatura virtuala, iar celalalt e utilizat exact ca la un laptop clasic. Laptop-ul poate fi utilizat si pe post de carte electronica, pe ambele ecrane apare textul, iar cititorul poate "rasfoi" cartea prin atingeri ale ecranelor.

O alta utilizare tine de faptul ca cele doua ecrane pot forma un display comun mai mare, bun pentru jocuri si alte distractii unde un ecran generos e de prefarat. Laptop-ul recunoaste si scrisul de mana.

Utilizatori din toata lumea au venit cu idei pentru acest concept prin intermediul proiectului WePC.com, initiat de Intel si Asus. Inca se lucreaza la acest laptop dual, iar utilizatorii sunt incurajati sa vina cu feed-back pe site-ul proiectului.

Targul CeBit de la Hanovra a inceput pe 3 martie si se va termina pe 8 martie.