Directorul executiv al Google, Eric Schmidt, a calificat Twitter-ul drept e-mailul saracilor in cadrul unei conferinte desfasurata in San Francisco. El a declarat ca succesul Twitter a fost " minunat", dar ca nu crede ca acest serviciu de microblogging a fost cu adevarat cu util, informeaza The Telegraph.

" Vorbind in calitate de specialist, vad asta ca un fel de email pentru saraci", a spus Schimdt. "Cu alte cuvinte are caracteristicile unui sistem de email, dar nu au o oferta completa. Pentru mine problema unor companii ca Twitter este: se dezvolta ca un fenomen sau evolueaza pe latura de stocare, de revocare, de identitate, si toate celelalte aspecte care au sisteme traditionale de email?

" Cred ca inovatia este fantastica. In cazul Google avem un produs de mesagerie instant de succes si asta e ceea ce oamenii folosesc in cele din urma".

Una dintre cele mai interesante utilizari este cautarea in timp real. Twitter ofera si un excelent indicator asupra subiectelor abordate de oameni.

Twitter este o platforma de microblogging ce permite utilizatorilor sa posteze mesaje nu mai lungi de 140 de caractere si sa interactioneze intre ei.