Apple a lansat o noua generatie a micutului iPod Shuffle, care cantareste 11 grame, are o memorie dubla, 4 GB - pentru 1.000 de melodii -, dar beneficiaza si de o optiune prin care utilizatorii pot afla ce melodie asculta, chiar daca gadget-ul nu are ecran. Pretul din SUA este de 79 dolari. Primul iPod Shuffle a aparut acum patru ani.

Noul iPod Shuffle este mai mic, are 1,8 inchi inaltime, 0,7 inchi latime si 0,3 inchi grosime, are o forma de stick USB si cantareste 10,7 grame. O noutate importanta este ca memoria de stocare s-a dublat, ajungand la 4 GB, deci 1.000 de melodii, insa cel mai interesant lucru tine de o noua tehnologie.

Astfel, dat fiind ca Shuffle nu are ecran, nu aveai cum sa stii ce melodie asculti la un moment dat, insa la noua generatie, prin apasarea unui buton utilizatorii pot auzi titlul melodiei si interpretul, datorita tehnologiei Voice Over.

Apple spune ca bateria noului Shuffle tine 10 ore, iar incarcarea completa dureaza trei ore, iar daca e tinut doua ore se incarca in proportie de 80%.

iPod Shuffle e cel mai mic si mai ieftin gadget Apple si a fost lansat in ianuarie 2005.