VIDEO Japonezii au creat o femeie cibernetica pentru prezentari de moda
Echipa de roboticieni de la Institutul pentru tehnologii industriale avansate (AIST) a investit 200 milioane yeni (1,6 milioane euro) si trei ani de munca pentru a crea acest robot umanoid, care va face in curand primii pasi pe podiumul de moda.
"Am incercat sa cream o fiinta apropiata de imaginea omului, care se misca in acelasi fel si care poate interactiona cu oamenii", a explicat directorul echipei, Shuji Kajida.
Femeia cibernetica pastreaza insa aparenta de robot, "pentru a evita un sentiment de indispozitie care ar fi putut fi generat de asemanarea prea mare cu o femeie adevarata", a adaugat el.
Ideea de a imbraca robotul precum o liceeana japoneza - minijupa si ciorapi lungi pana la genunchi - a fost repede abandonata. "Ar fi creat o impresie proasta", a continuat Kajida.
Micuta femeie electronica, care se va bucura, cu siguranta, de un mare succes in randul japonezilor, are 30 de articulatii, este animata de microprocesoare si intelege comenzile vocale.
Robotul vorbeste japoneza, stie sa se prezinte si poate sa raspunda la o serie de intrebari simple, precum 'Cum te numesti?' sau 'Ce greutate ai?".
Ambitia cercetatorilor de la AIST este sa faca din femeia-cibernetica o adevarata regina a podiumurilor de moda, dar pana atunci produsul va fi destinat sectorului de divertisment.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri
Deja exista chat bots destul de inteligenti pentru a pacali experti, in cativa ani de zile o sa avem si sex bots.