Prodigy° si Zoom-Studios au lansat joi site-ul de locuri de munca Microjobs.ro, un serviciu ce foloseste platforma de blogging Twitter. Cei aflati in cautarea unui job si companiile care recruteaza pot trimite gratuit anunturile de angajare prin intermediul Twitter. Acestea odata ajunse pe Microjobs.ro sunt apoi distribuite pe cele doua canale: cereri si oferte. Totodata, exista un flux cu anunturile nefiltrate ce combina ambele canale.

"Twitter este de departe fenomenul acestui an pe internet. Rapiditatea cu care creste acest medium si diversele interpretari pe care le poate primi ne-au dat ideea de a crea acest serviciu inedit si actual. In acest moment, Microjobs.ro este mai degraba un experiment decat un business. Si am ales sa ne concentram pe job-uri pentru simplul motiv ca anul acesta piata de recrutare va fi foarte dinamica", spune intr-un comunicat Cristian Manafu, senior consultant la Prodigy° si initiator al proiectului Microjobs.

Microjobs.ro foloseste anunturi de maximum 140 de caractere (limita impusa de Twitter). Desi textele nu sunt generoase in informatii, ofera cel putin titlul anuntului si un link relevant spre textul integral sau locul in care un candidat isi pastreaza CV-ul (blog, conturi LinkedIn, Plaxo etc).

Serviciul se adreseaza si celor care au acces la job-uri sau candidati, la asa-numita "bursa prietenilor". In foarte multe cazuri, recrutarile se fac pe baza recomandarilor primite sau oferite de cunoscuti. Pe Microjobs.ro, oricine stie o oferta buna sau un candidat competent poate sa trimita un mesaj de recomandare.

Aflat in stadiul BETA, Microjobs.ro va aduce in curand cateva noi functii si va cauta surse permanente de anunturi, prin perfectarea unor parteneriate cu alte site-uri de profil.

Twitter este cel mai cunoscut serviciu de microblogging din lume, ce s-a facut remarcat prin simplitatea comunicarii si puterea de interactiune oferite.

Prodigy° este o companie de consultanta in social media fondata in 2008 de catre Cristian Manafu, fost jurnalist in presa de afaceri si actualmente partener in Evensys.

Zoom-Studios este o agentie de web design/ development fondata in 2007, avand clienti din industria grea, auto, media, ONG, medical. Printre acestia amintim: Media Pro Studios, MaiMultVerde, Andacord, Aquatec, Dacia, GastroMed.