Au fost voci care au prezis ca 1 aprilie va fi o zi in care milioane de calculatoare de pe mapamond vor fi infectate de o varianta mai puternica a viermelui electronic Conficker care a facut furori recent. Pana acum, noteaza presa internationala, nimic grav nu s-a intamplat.

Se estimeaza ca doua milioane de calculatoare ar fi inca infectate cu Conficker, dar iata ca ziua e gata sa se termine in multe tari din Orientul Indepartat, unde o buna parte dintre computerele infectate se afla, insa nimic rau nu s-a intamplat, iar haosul prezis de multi intarzie, din fericire, sa devina realitate.

Virusul a infectat 12 - 15 milioane de calculatoare pe plan mondial, iar expertii in securitate estimau ca la 1 aprilie viermele va suferi o mutatie si va deveni mai puternic, astfel ca va reusi sa puna stapanire pe mai multe calculatoare de la care poate fura date, poate sterge fisiere si se poate conecta la diferite adrese de net, fiind capabil sa si redirectioneze e-mail-uri.

Expertii in securitate banuiesc ca viermele isi are originea in Ucraina, dar pana acum cei care l-au creat nu au fost depistati, desi Microsoft a pus o recompensa de 250.000 de dolari pentru cei care dau informatii ce vor ajuta la prinderea celor care l-au creat.

Conficker profita de vulnerabilitati ale sistemului de operare Windows, dar in ultimele saptamani, cei mai importanti producatori de programe antivirus au venit cu solutii sa combata Conficker.

.