Traficul pe internet in Suedia a scazut cu o treime dupa intrarea in vigoare a unei noi legi anti-piraterie
Noua lege permite detinatorilor de drepturi de autor sa afle IP-urile celor care fac file-sharing de materiale cu copyright. Legea are la baza o directiva europeana si isi propune sa actioneze in special asupra celor care fac file sharing pentru cantitati extrem de mari de date protejate de drepturi de autor.
Christian Engstrom, vicepresedinte la Swedish Pirate Party spune ca traficul a scazut cu o treime in prima zi a aplicarii legii, dar e de asteptat ca el sa creasca in viitor, mai ales ca multi isi vor modifica setarile se securitate, pentru a putea descarca fisiere anonim.
Engstrom spune ca unii se vor speria si vor renunta la descarcarea de fisiere in mod ilegal. Totusi, se estimeaza ca sunt doua milioane de utilizatori care pun fisiere la comun, iar daca 1.000 ar fi pedepsiti, inseamna ca sansele unui om de a fi luat in colimator sunt minime.
Asociatia Editurilor din Suedia a luat deja atitudine si va chema in judecata persoane care fac file sharing cu audio books. Asociatia spune ca nu va chema in justitie persoane care au descarcat foarte putin, dar vrea sa ia urma celor care detin cantitati mari de materiale ilegale, cum ar fi o persoana care detine 3.000 de carti audio.

Discursul de adio al lui Donald Trump: Am făcut ceea ce am venit să facem. Am dus cele mai grele bătălii VIDEO
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 de hectare, dotat cu teren de hochei, tunele spre Marea Neagră și podgorii VIDEO
Ultimele ore la Casa Albă: Trump l-a grațiat pe fostul său consilier Steve Bannon, acuzat de fraudă- UPDATE
Ursula von der Leyen: După patru ani lungi, Europa are un prieten la Casa Albă
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO
Nu uitati de legea data la noi in care vede ce site vizitezi... Sunt in stare sa iti creeze un profil.. cu tot ce faci.. iar daca esti deranjant trimit mascatii pe tine !!!
Cred ca George Orwell cu "1984" ar fi dezamagit ca nu a putut anticipa la ce nivel de tiranie se va ajunge.
Acum e momentu sa iesim... nu mai incolo cand va fi prea tarziu..
NU vedeti al Londra ce se intampla? Protestezi ? Pun gorilele(militia) pe tine... Vin cumva sa te intrbe de ce protestezi ? NU.. au agenda lor si atat... masa nu conteaza !
2. Nu pot zice ca e normal sa fie preturi aberante la dvd-uri cu filme, muzica si/sau soft dar nu e normal nici ce fac oamenii acasa. Sub pretextul ca nu prea pot fi prinsi, fura ca in codru. Daca legislatia ar fi flexibila aceeasi oameni ti-ar putea fura masina sau poate chiar mai mult ti-ar fura din casa cu tine in casa.
Pe motivul luptei anti-pirataj se pot ajunge la exagerari mari... Sa ne bucuram cit timp mai putem descarca pe Youtube "Zeitgeist"... Ca putem ajunge la situatia in care filmul "deranjeaza", site-ul deranjeaza, si ajunge pe o lista neagra .
Scriu din Franta , unde tocmai s-a votat o lege anti-pirataj... aberanta!...
ps oamenii "fura ca in codru"... V-ati pus vreodata intrebarea pe cine fura cu adevarat? Pe artisti sau pe marii afaceristi din domeniul artistic?!... (Artistii independenti se descurca foarte bine in ciuda piratajului...)
Primesti acces la retea, atunci asta platesti. Altfel ne transformam intr-un stat socialisto-comunist cum e si fr de altfel. Deocamdata industia nu e lovita de piraterie. Cand va fi lovita o sa apara falimente. Eu n-am auzit de nici unul pana acuma.
Hai sa studiem un pic situatia: cumpar un dvd. il ascult. daca nu-mi place, imi da cineva banii inapoi pe el ? si atunci de ce sa dau bani pe ceva ce poate nu-mi place ? fanii adevarati vor cumpara oricum materialele originale si vor merge la concerte. Mai greu e sa-ti faci fani adevarati, ca artist. E mult mai usor sa arunci niste gunoaie pe piata si apoi sa pretinzi drepturi de autor de la oricine aude din intamplare zgomotele pe care le produci - vezi initiativa tembelilor care vor sa pretinda drepturi de autor soferilor de taxi care pun cd-uri in masina clientilor lor.
Sa vorbim si despre soft. Orice soft vine cu celebrul EULA in care, printre altele esti avertizat ca firma nu-si asuma nici o raspundere pentru emanatiile sale... Si atunci eu de ce sa-i platesc sume astronomice ? Daca se angajeaza sa-mi plateasca si ei despagubiri in cazul in care sufar vreo paguba datorata unui bug din softul lor, atunci mai putem sta de vorba. Normal ar fi ca banii firmelor producatoare sa vina din asistenta tehnica, din traininguri, cursuri si eventual personalizari ale softului, pentru clienti specifici... Au aparut destule firme care produc soft open-source si traiesc bine din asta. In realitate e vorba pur si simplu de lacomie dusa la extrem, dincolo de orice limite... Ar mai fi multe de spus dar ma incearca un lejer sentiment de scarba...
La noi, se va relua in curand operatiunea Gramofonul....In orase din Transilvania au (re)inceput descinderile. Asa ca...formatati, formatati, formatati.
P2P au lansat deja insa softuri noi pentru ..Privatiune.
Fiecare se apara cum poate. Gugle stie...
De ce sa platesc pentru ea? Ok, cand cumpar un cd sau downloadez un program de pe internet nu cumpar de fapt informatia de pe el. Cumpar cum ar veni munca oamenilor care l-au produs. Insa, spre deosebire de informatie, aceasta munca este limitata. Asa ca, de ce pot ei sa-mi vanda mie un numar infinit de bucati? Din punctul meu de vedere ceea ce ar trebui de fapt o companie sa primeasca pentru produsul ei este o remuneratie direct proportionala cu efortul depus. Cum ar veni, un fel de plafon al sumei maxime pe care o poate primi ca urmare a scrierii unui soft, realizarii unui film, etc. Prietene, ai facut windowsul. Bun. Meriti un miliard sa zicem. Dar dupa aceea devine gratis. Sunt de acord, ceea ce spun poate parea comunist; si poate ca si este. Cred sincer ca profitul ar trebui limitat. Nu zicem nimeni sa nu fii bogat daca muncesti si esti priceput. Da mai ho ma!!